Студенти

Globul набира стипендианти

09.10.2014 | /Къде да уча?/ Седем нови стипендианти търси Globul в рамките на деветото издание на своята стипендиантска програма. Областите, за които се набират кандидати, са "Радио и телекомуникации", "Маркетинг", "Правни отношения" и "Информационни технологии", обявиха от компанията.


Започна кандидатстването за "Харвардските курсове" в Софийския университет

09.10.2014 | /Къде да уча?/ Курсът по икономическо развитие Macroeconomics of Competitiveness (MOC), който е част от т. нар. "Харвардски курсове" в Софийския университет, е отворен за кандидатстване до 12 октомври 2014 г., съобщиха организаторите от Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност (ЦИСК). Първата лекция от курса ще се проведе на 16 октомври от 18:30 ч. в зала "Америка за България" на СУ.


Всеки десети студент учи за даскал

16.05.2014 | /Къде да уча?/ Всеки десети студент да следва педагогика до 2020 г. Това предвижда проектът на новата ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”.


България в топ 10 по пътуващи студенти

13.05.2014 | /Къде да уча?/ Страната ни е в топ 10 по брой на студентите, които кандидатстват за пътуване по програма "Еразъм", за да прекарат семестър или година в чужди университети.


Студентите най - много бъркат "и" с "й"

12.03.2014 | /Къде да уча?/ Студентите най-често бъркат употребата на „и” и „й”, особено при множественото число на думи, които завършват на „я”.


Във ВТУ от есента всички студенти ще учат български

04.03.2014 | /Къде да уча?/ Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" става първият държавен ВУЗ в България, в който студентите от всички специалности ще учат български език.


Ще се актуализират програмите на студентите по педагогика

21.02.2014 | /Къде да уча?/ Програмите, по които се обучават студентите за придобиване на професионална квалификация „учител“, да бъдат актуализирани предвижда Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри.


Тракийският университет затяга цедката на изхода

21.02.2014 | /Къде да уча?/ Тракийският университет, който неотдавна получи много висока оценка от националната акредитационна комисия и влезе в топ 5 на висшите училища, все повече затяга контрола на изхода.


Опашки за висше по енергийна ефективност

17.02.2014 | /Къде да уча?/ Безплатна магистратура по енергийна ефективност в чужбина се превърна в хит сред студентите по време на образователното изложение на "Интеграл" вчера. Обучението се предлага за първи път и се финансира с европари.


Алма матер е хит сред шефовете

17.02.2014 | /Къде да уча?/Рейтинговата система на университетите, която излезе неотдавна, прави доста любопитен разрез на образователната система.


Новини от Поглед Инфо

  Радев: Можем да преодолеем кризите и да сбъднем мечтата си за България само със знанието, таланта и обединените усилия на цялата нация

  Президентът: Външната ни политика трябва да се формулира с консенсус у нас и да се отстоява последователно навън

  Радев: Ще връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията, далеч отвъд хоризонта на политическите мандати

  Ще поеме ли Нинова риска да участва с воденичния камък от своето наследство?

  Средният доход на глава от населението в Китай през 2021 г. $460 на месец, което е увеличение от 9,1% от 2020 г.

  Юрий Тавровский: Вирусите от Алмати заплашват Китай и Русия

  Украйна: Хладилникът и телевизорът се вкопчиха в смъртоносна хватка

  САЩ и ЕС отхвърлиха възстановяването на сферите на влияние на Русия в Европа

  Путин започва да формира антиглобалистки фронт. Президентът на Иран идва в Москва

  По света се увеличава търсенето на руски миротворциЕлате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!