Висше училище Международен колеж - Албена

Описание:

Висше Училище Международен Колеж води началото си от месец септември 1992 година, когато в рамките на Българо-холандски проект PSO от 1991 година за сътрудничество на холандското правителство със страните от Централна и Източна Европа стартира двугодишен курс за обучение на около 20 курсисти по Хотелски мениджмънт в к.к. Албена. Висше училище Международен колеж – Албена (ВУМК) е открит с решение на Парламента на Република България от 05.05.1999 година, публикувано в Държавен вестник, изв. брой 44/12.05.1999 година. ВУМК е единственото в България

Висше училище притежаващо британска акредитация от British Accreditation Council (BAC) и UWIC. Днес ВУМК е самостоятелно частно висше училище с предмет на дейност подготовка на кадри с висше образование до образователно-квалификационна степен “Професионален бакалавър по...” със срок на обучение 3 години. На 3 август 2006 година с Протоколно решение – Протокол 29/03.08.2006 г. Акредитационният съвет на Националната агенция за оценяване и акредитация акредитира Колежа за нови шест години, като дава Добра оценка за неговата дейност и акредитация до 2012 г. Мащабите на ВУМК нарастват четири пъти за последните три години.

В момента се обучават над 1200 студента, от които 8% чужденци от Великобритания, Румъния, Русия, Норвегия, Македония, Молдова, Турция, Албания, Португалия, Германия, Гана и др. Днес ВУМК предлага обучение в Добрич, Варна, София, В. Търново, Бургас и Пловдив. Благодарение на утвърдените академични партньорства, които ВУМК поддържа с университети във Великобритания, Холандия и Норвегия, нашите студенти имат възможността да придобият не само българска степен, но и чуждестранна диплома от съответния университет-партньор.

Основен партньор на Висше училище Международен колеж е University of Wales Institute Cardiff, Великобритания. Сътрудничеството на Висше Училище Международен Колеж с University of Wales Institute Cardiff, UK, дава възможност студентите в специалности с обучение на английски език да получат освен своята българска и втора бакалавърска диплома Ba (Hons) от University of Wales след три години (6 семестъра) във ВУМК. Партньорството с университета в Портсмут предоставя възможност за обучение на английски език по специалности: BA (Hons) Business Administration, BA (Hons) Marketing, BA (Hons) International Finance and Trade, BA (Hons) Hospitality Management. Обучението е изцяло в България и както и в другите партньорски програми, успешно завършилите получават, освен българска, и оригинална диплома за бакалавър на британския университет.


брой посещения: 42514 от 17.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!