Университет по библиотекознание и информационни технологии

Описание:

Университет по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ) е държавно висше училище, преобразувано на 2.09.2004 г. с решение на Народното събрание, и е приемник на Полувисшия институт по библиотечно дело (ПИБД), създаден през 1950 г., на Колежа по библиотечно дело (КБД) и на Колежа по библиотекознание и информационни технологии (КБИТ).

УНИБИТ обучава по бакалавърски, магистърски и докторски програми за образователните и научни специалности, по които има акредитация. УНИБИТ предлага и дистанционно обучение като алтернатива на редовната и задочната форма на обучение по двете магистърски програми: 1. Защита на културно-историческото наследство в Република България; 2. Информационно брокерство и информационни технологии. УНИБИТ разполага със съвременна материална база за подготовка на своите студенти.

Специално проектираната и построена сграда включва тържествена зала, 2 специализирани семинарни кабинета; 4 аудитории с по 100 и 120 места; модерни компютърни лаборатории с локални мрежи и зали с постоянен достъп до Интернет, в които се изучават съвременни информационни и комуникационни технологии (мултимедийни, CD-ROM); библиотека с читалня за 150 души, чийто специализиран библиотечен фонд е над 52 000 библиотечни единици, и книгохранилище за 80 000 документа; учебна демонстрационна сбирка “Златен век”; Музейна сбирка "Духовност и лидерство"; издателство “За буквите - О писменехь”; параклис “Св. Николай Чудотворец”; кабинети за преподавателите и за административния персонал; заседателна зала; модерен физкултурен комплекс със салон и тенис кортове; фитнес зала; бюфет, стол, кафе-клуб и книжарница.

Изграждано в продължение на повече от половин век, УНИБИТ удовлетворява много добре потребностите на около 2000 студенти и над 100 щатни и хонорувани преподаватели. Специализираните семинари притежават богати учебни фондове, като значителна част от тях е вече библиографска рядкост.


брой посещения: 30060 от 17.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!