ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ И ПОЩИ

Описание:

С решение на 43-то Народно събрание от 21.05.2015 г., обнародвано в Държавен вестник брой 38 от 26.05.2015 година, Колеж по телекомуникации и пощи се преобразува във Висше училище по телекомуникации и пощи – София. Предмет на дейност: обучение в образователно-квалификационна степен „Професионален бакалавър“ и образователно-квалификационна степен „Магистър“.

Успешно завършилите специалностите във Висше училище по телекомуникации и пощи могат да се реализират във всички области на държавния, обществения, корпоративния и частния сектори, като: експерти, технически ръководители, консултанти, мениджъри, сервизни специалисти, специалисти в областта на мобилните и сателитни комуникации, ръководители при производството, ремонта, експлоатацията и техническото осигуряване на комуникационни съоръжения, в областта на радиото и телевизията.

След натрупването на известен опит те могат за станат мениджъри на фирми, държавни и общински компании. Това, което отличава нашите студенти е, че те са подготвени да работят на мениджърски позиции, които внедряват съвременни управленски и информационни решения в тяхната дейност.

От учебната 2015/2016 година във Висше училище по телекомуникации и пощи съвместно с Хюлет-Пакард България студентите се обучават в специалността „Компютърно администриране на софтуерни приложения“. След завършване на втората година студентите са достатъчно подготвени за стажантски и практически програми във фирми от ИТ сектора и имат възможност да се специализират в направления по администриране на бази данни, уеб технологии и мрежова сигурност.

Образователно-квалификационна степен „Професионален бакалавър“

Специалности:

  • КОМПЮТЪРНО АДМИНИСТРИРАНЕ НА СОФТУЕРНИ ПРИЛОЖЕНИЯ
  • БЕЗЖИЧНИ КОМУНИКАЦИИ И РАЗПРЪСКВАНЕ
  • ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
  • МЕНИДЖМЪНТ И ИНФОРМАТИКА В ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИТЕ И ПОЩИТЕ

Форми на обучение:

  • Редовно обучение –3 години/6 семестъра (дневна и вечерна форма);
  • Задочно обучение – 4 години/8 семестъра.

Образователно-квалификационна степен „Магистър“

Специалности:

  • МОБИЛНИ КОМУНИКАЦИИ И ИНТЕРНЕТ
  • ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
  • УПРАВЛЕНИЕ НА УСЛУГИ

Форма на обучение:

  • Редовно вечерно - 2 години/4 семестъра.

брой посещения: 33091 от 17.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!