Американски университет

Описание:

Американско образование с европейски перспективи След влизането ни в Европейския съюз много млади хора и техните родители изпитват затруднение да преценят дали образованието, което ще получат тук – в България, ще им позволи да се реализират успешно в рамките на една отворена Европа. Един подходящ избор за тях e Американският университет в България (АУБ). За качеството на образование, което се получава в АУБ, говорят както повишеният интерес от страна на кандидат-студенти, така и независими проучвания сред бизнес средите, които поставят АУБ начело в класацията за качество на образованието в България. Образование за отлична кариера Най-важният въпрос, който завършващите средно образование си задават, е какви са перспективите за успешна кариера? Фактът, че възпитаниците на АУБ са сред най-търсените кадри за наемане на работа, е показателен. Става въпрос не само за реализация в престижни компании, но и за възможностите за продължаване на образованието в световно признати университети.

Образованието в американски стил “liberal arts” е базирано на американската кредитна система и улеснява максимално кандидатстването в американски университети за магистърски и докторски програми. Кредитната система, която също се използва в Европа, дава шанс и за кандидатстване в реномирани европейски университети. А какъв по-добър старт би могъл да получи млад човек от едно солидно и вече оценено за високото си качество образование, приложимо както в САЩ, така и в Европа и България. Университетът Създаден с решение на Великото народно събрание от 1991 г., Американският университет в България (АУБ) е първият университет, предлагащ образование в американски стил “liberal arts” в Югоизточна Европа.

Вече 17 години АУБ обучава студенти от България и други държави, като ги подготвя за предизвикателствата на съвременното общество. Качество и акредитация АУБ притежава необикновения статут на институция, акредитирана в САЩ и България. По този начин студентите имат уникалния шанс да получат диплома, която се признава в цял свят. АУБ е признат за един от най-добрите университети в Източна Европа и в момента привлича най-добрите студенти от повече от 30 държави от целия свят.

Американският университет в България е едно много специално място, поради няколко много важни причини: ? Частен университет, предлагащ образование в американски стил “liberal arts”. Обучението е гъвкаво и изцяло на английски език. Преподавателите са чуждестранни, получили образование в най-престижните световни университети и са в постоянен пряк контакт със студентите. ? АУБ участва във всички програми на Европейския съюз за образователен обмен. Студентите на АУБ също така могат да се обучават за един семестър или една година в над 100 университета в САЩ. ? Образованието в АУБ дава шанс на студентите да добият опит равен с този на връстниците си в САЩ, съчетавайки го с уникалната обстановка и атмосфера на Югоизточна Европа.

Възпитаниците През май 2008 г. се дипломира четиринадесетият випуск на университета, с който общият брой завършили прехвърли цифрата 2 100. 96 % от възпитаниците на АУБ продължават образованието си или започват работа до 90 дни след дипломирането си. Близо 35 % от завършилите АУБ продължават обучението си в магистърски и докторски програми в престижни университети в Европа и в САЩ. Останалата част от тях започват да градят кариера или създават частен бизнес и вече са оставили значима следа в частния, обществения и неправителствения сектори в България и региона. Корпорации и организации като Microsoft, CNN и Министерския съвет на Република България са само някои от работодателите, признали качествата на студентите от АУБ, наемайки ги за свои служители Финансова помощ Университетът предлага финансова помощ на базата на академичните постижения при кандидатстване и на финансовото състояние на семейството. 80% от студентите на АУБ получават финансова помощ. Финансовата помощ може да покрие от 10% до 100% от таксата за обучение и се предоставя за 4 години при условие, че студентът поддържа много добър успех. Допълнително, студентите на АУБ могат да кандидатстват за разнообразни стипендии както при кандидатстването за прием в университета, така и по време на обучението си в АУБ. В момента, университетът предоставя над 10 вида стипендии, предназначени за български студенти. От 2008 университетът има и фонд за студентски стипендии „Анна Чапрашикова” за свои възпитаници, които да продължат образованието си в най-добрите 20 университета в САЩ като Харвард, Станфорд, Принстън, Йейл и други.


брой посещения: 60516 от 29.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!