Тракийски университет - Стара Загора

Описание:

Мисия Тракийският Университет предоставя висококачествено образование за професионална и научна кариера в областта на здравеопазването на хората и животните, аграрното производство, обучението и възпитанието на подрастващите, опазването на околната среда и осигуряването на пълноценни хранителни продукти за населението, за интелектуалното, професионалното и социалното обогатяване на индивида, за икономическия и духовен просперитет на страната и региона.

При реализацията на своята мисия, Университетът си поставя редица дългосрочни и краткосрочни цели като общото при тях е да осъществява изпреварваща подготовка на специалисти, в съответствие със съвременното ниво на знанията и отговарящи на динамиката на пазара на труда. Цели за изпълнение на своята мисия като образователна институция Тракийският университет си поставя следните основни цели: * Подготовка на висококвалифицирани специалисти с висше образование по образователно-квалификационните степени “специалист”, “бакалавър”, “магистър” и образователно-научната степен “доктор” според нуждите на пазарното стопанство в страната, световните тенденции и европейските изисквания, реалните възможности на Университета и неговите основни звена * Развитие и усъвършенствуване на структурните звена: факултети, колежи, департаменти с предоставяне на възможност за специфични допълнения * Подходящ баланс между фундаментални и научно-приложни изследвания и разработване на предпоставки за оползотворяване на научните продукти * Повишаване квалификацията на кадри с висше и средно специално образование и присъждане на квалификационни степени в съответствие с действащите в страната нормативни документи * Сътрудничество в областта на образованието и науката с други български и чуждестранни университети, институти, културни и просветни организации, фондации и др. * Организиране и провеждане на диагностична, лечебно-профилактична, консултантска, експертна, издателска, информационна и др. дейности * Развитие на ефективна компютърна мрежа между отделните структурни звена на Тракийския университет, като част от общонационална университетска система за обмен на информация * Стриктно спазване на нормативната уредба с отношение към висшето образование.

Тракийският университет е член на Европейската и Световни асоциации на университетите, което без съмнение е признание за европейски измерения на институцията и е друга предпоставка за своевременни корекции в мисията и целите, продиктувани от съвременните концепции за развитието на висшето образование в европейски и световен мащаб. Мисията и целите на Тракийския университет в обозримото бъдеще намират отражение в приетите от АС на Университета “Стратегически насоки за развитие на Тракийския университет ”.


брой посещения: 58699 от 29.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


Новини от Поглед Инфо

  Радев: Можем да преодолеем кризите и да сбъднем мечтата си за България само със знанието, таланта и обединените усилия на цялата нация

  Президентът: Външната ни политика трябва да се формулира с консенсус у нас и да се отстоява последователно навън

  Радев: Ще връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията, далеч отвъд хоризонта на политическите мандати

  Ще поеме ли Нинова риска да участва с воденичния камък от своето наследство?

  Средният доход на глава от населението в Китай през 2021 г. $460 на месец, което е увеличение от 9,1% от 2020 г.

  Юрий Тавровский: Вирусите от Алмати заплашват Китай и Русия

  Украйна: Хладилникът и телевизорът се вкопчиха в смъртоносна хватка

  САЩ и ЕС отхвърлиха възстановяването на сферите на влияние на Русия в Европа

  Путин започва да формира антиглобалистки фронт. Президентът на Иран идва в Москва

  По света се увеличава търсенето на руски миротворциЕлате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!