Медицински колеж - Пловдив

Описание:

Учебното заведение отваря врати през 1942 година, когато се открива второто в България Училище за милосердни сестри Княгиня Мария Луиза към Първостепенна държавна болница. Различните периоди от неговото съществуване и разрастване се бележат от последователното разкриване на съществуващите днес 8 специалности. Настоящият учебно-битов комплекс, разположен на 43000 кв.м е открит през 1972 година. Учебно-лабораторният корпус предлага съвременно оборудвани учебни зали, специализирани кабинети и лаборатории за обучение. В момента МК разполага с: 4 етажен учебен корпус - 14 етажна общежитие - 517 места; студентски стол 220 места; закрит физкултурен салон с фитнес-център и открита спортна площадка; 4 аудитории; 11 учебни зали; 27 специализирани кабинети; 23 специализирани лаборатории; библиотека с 13000 тома, три компютърни зали; Заседателна зала с 96 места; Аула с 250 места; Книжарница; Академичен клуб; Кафе-бар. В Медицинския колеж се провежда обучение по 6 медицински специалности, които имат програмна акредитация през 2002 и 2010 година за 6 годишен период. С участието на студентите и преподавателите в редица международни проекти и членството на МК в ENM (Европейски сестрински модул), FINE (Европейска асоциация на медицинските училища) го утвърждават като водещо учебно заведение не само в България, но и в Европа. Въвеждането на нови учебни програми, съгласно изискванията на ЕС и въведената EKTS, осигурява конвертируемост на дипломите получени в МК.

брой посещения: 24972 от 09.04.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Кандидат-студентите в СУ пишат по темите за Априлското въстание и България в навечерието на Балканската война

/Къде да уча?/ С изпит по история на България продължава първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2014/2015 г., съобщиха от пресцентъра на университета.

2. Единен изпит спестява поне 400 лв. на кандидат-студент

/Къде да уча?/ Общи изпити по отделните специалности ще спестят сериозни суми на семействата на кандидат-студентите, показа проверка на "24 часа".


3. Днес започва записването за матури

/Къде да уча?/ Днес започва записването за явяване на матури, съобщава Нова телевизия. Абитуриентите трябва да подадат заявления за допускане до изпит най-късно до 21 март.

4. Проф. Клисарова: Развиваме науката, образованието и бизнеса в едно

/Поглед.инфо/ Споразумението с "Уестингхаус" е една крачка, която ние правим, за да развиваме науката, образованието и бизнеса в едно, заяви образователният министър Анелия Клисарова.


5. Хомеопатията е новият хит в училище

/Къде да уча?/ Специалист по хомеопатия и фитопродукти - това е новият хит в училищата през тази година.

6. Тийнейджър се самоуби след подигравки на съученици

/Къде да уча?/ 16-годишният Станислав Станев от Горна Оряховица се е самоубил ритуално заради системен тормоз от страна на съучениците му. Това става ясно при разследването за смъртта на момчето, която потресе града на 13 януари, пише "Труд".


7. Само с шестици в елитните гимназии заради намалени паралелки

/Къде да уча?/ Отлични оценки ще трябва да изкарат тазгодишните кандидат-гимназисти, ако искат да влязат от раз в елитна гимназия в София. Затова 9922-ма седмокласници в столицата ще се състезават за 7906 места. Това съобщи шефката на столичния просветен инспекторат Ваня Кастрева, пише "Монитор".

8. Свиват приема в топгимназии

/Къде да уча?/ Две от най-добрите училища компенсират намаления брой деца в паралелките с това, че ще приемат един клас повече. Това са Втора немска и Националната финансово-стопанска гимназия.


9. Моделът за финансиране на висшето образование

/Къде да уча?/ 1. Предварителни бележки
Стратегията за развитие на висшето образование за периода 2014-2020 г. е документ, който ще наложи своя отпечатък върху развитието на системата на висшето образование. Затова бих искал в хода на обсъжданията да предложа един възможен и според мен оптимален модел за финансирането на висшето образование.

10. Клисарова: Ще има извънредни часове за отсъстващите ученици

/Къде да уча?/ Отсъстващите ученици задължително ще трябва да наваксват изпуснатия материал в часовете за консултации на учителите. Идеята е всяко дете, което е отсъствало продължителен период, да посещава отделни занятия извън учебно време, които да му помогнат да усвои пропуснатите уроци, обяви министърът на образованието проф. Анелия Клисарова, пише „Монитор.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!