Медицински колеж - Пловдив

Описание:

Учебното заведение отваря врати през 1942 година, когато се открива второто в България Училище за милосердни сестри Княгиня Мария Луиза към Първостепенна държавна болница. Различните периоди от неговото съществуване и разрастване се бележат от последователното разкриване на съществуващите днес 8 специалности. Настоящият учебно-битов комплекс, разположен на 43000 кв.м е открит през 1972 година. Учебно-лабораторният корпус предлага съвременно оборудвани учебни зали, специализирани кабинети и лаборатории за обучение. В момента МК разполага с: 4 етажен учебен корпус - 14 етажна общежитие - 517 места; студентски стол 220 места; закрит физкултурен салон с фитнес-център и открита спортна площадка; 4 аудитории; 11 учебни зали; 27 специализирани кабинети; 23 специализирани лаборатории; библиотека с 13000 тома, три компютърни зали; Заседателна зала с 96 места; Аула с 250 места; Книжарница; Академичен клуб; Кафе-бар. В Медицинския колеж се провежда обучение по 6 медицински специалности, които имат програмна акредитация през 2002 и 2010 година за 6 годишен период. С участието на студентите и преподавателите в редица международни проекти и членството на МК в ENM (Европейски сестрински модул), FINE (Европейска асоциация на медицинските училища) го утвърждават като водещо учебно заведение не само в България, но и в Европа. Въвеждането на нови учебни програми, съгласно изискванията на ЕС и въведената EKTS, осигурява конвертируемост на дипломите получени в МК.

брой посещения: 25610 от 09.04.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.

2. Обявиха резултатите от второто класиране на кандидатите за СУ

/Къде да уча?/ Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2014/2015 година беше обявен вчера, пише dir.bg.


3. Обявяват второ класиране за гимназиите

/Къде да уча?/ Днес Министерството на образованието и науката трябва да обяви второто класиране за прием в гимназиите. Резултатите ще бъдат публикувани в интернет на сайта на министерството и на регионалните инспекторати, а до 18 ч. списъците ще бъдат разлепени в училищата.

4. Училище да се повтаря още от трети клас

/Къде да уча?/ Няма да загубим пари за наука, ако продължим свършеното дотук
Един учебник с много помагала ще премахне възможностите за корупция, казва Анелия Клисарова


5. Кандидат-студенти обявиха Левски за кръгъл сирак

/Къде да уча?/ Някои хора произлезли от Адам и Ева, а други - от маймуните, това е бисер от мераклите за вишисти

6. Зрелостниците от Кърджали с най-висок резултат на матурите

/Къде да уча?/ София. Зрелостниците от Кърджали, Смолян и Благоевград имат най-висок среден резултат на тазгодишните матури. Това стана ясно Министерството на образованието, в което днес бяха оповестени резултатите от държавните зрелостни изпити 2014 г.


7. Днес е изпитът по български език и литература в СУ

/Къде да уча?/ Кандидатстудентският изпит по български език и литература от редовната сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" започва днес в 9.00 часа, съобщи пресцентърът на висшето училище.

8. Фалшив сайт пуска неверни оценки от матурите

/Къде да уча?/ Разпространяваната в момента информация, че на сайт са публикувани резултатите от държавните зрелостни изпити е невярна, а въпросната интернет страница няма нищо общо с Министерството на образованието и науката.


9. Спират бизнеса с учебниците

/Къде да уча?/ Спестените пари ще отидат за ремонт на школата

10. Училищата обявяват прием на деца в първи клас

/Къде да уча?/ Днес училищата ще обявяват приема на първокласници за учебната 2014/2015 година. Документите се подаваха от януари месец, а крайният срок бе 30 май.

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!