Медицински колеж - Пловдив

Описание:

Учебното заведение отваря врати през 1942 година, когато се открива второто в България Училище за милосердни сестри Княгиня Мария Луиза към Първостепенна държавна болница. Различните периоди от неговото съществуване и разрастване се бележат от последователното разкриване на съществуващите днес 8 специалности. Настоящият учебно-битов комплекс, разположен на 43000 кв.м е открит през 1972 година. Учебно-лабораторният корпус предлага съвременно оборудвани учебни зали, специализирани кабинети и лаборатории за обучение. В момента МК разполага с: 4 етажен учебен корпус - 14 етажна общежитие - 517 места; студентски стол 220 места; закрит физкултурен салон с фитнес-център и открита спортна площадка; 4 аудитории; 11 учебни зали; 27 специализирани кабинети; 23 специализирани лаборатории; библиотека с 13000 тома, три компютърни зали; Заседателна зала с 96 места; Аула с 250 места; Книжарница; Академичен клуб; Кафе-бар. В Медицинския колеж се провежда обучение по 6 медицински специалности, които имат програмна акредитация през 2002 и 2010 година за 6 годишен период. С участието на студентите и преподавателите в редица международни проекти и членството на МК в ENM (Европейски сестрински модул), FINE (Европейска асоциация на медицинските училища) го утвърждават като водещо учебно заведение не само в България, но и в Европа. Въвеждането на нови учебни програми, съгласно изискванията на ЕС и въведената EKTS, осигурява конвертируемост на дипломите получени в МК.

брой посещения: 29053 от 09.04.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Протест за бърза смяна на учебниците

/Къде да уча?/ Протест с искане за подмяна на учебниците от основния курс още от следващата учебна година стягат родители във Варна. Преди ден те публично предупредиха, че няма да пускат в клас децата си, ако до 2 седмици просветният министър Тодор Танев не определи срок за подмяна на учебниците.

2. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов


3. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа

4. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители


5. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.

6. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com


7. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".

8. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.


9. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com

10. Германия иска стаж от кандидат-студенти

/Къде да уча?/ Вече стана традиция около 1/10 от всеки випуск абитуриенти да отива да учи в чужбина. В последните години се очертават и някои любопитни тенденции при кандидатстването, които карат и чуждите университети да променят изискванията към нас.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!