Висше военновъздушно училище "Г.Бенковски"

Описание:

Обществената мисия на Факултет "Авиационен", като основно звено на НВУ "В.Левски", е участието в разработването и провеждането на държавната политика за развитието на авиационното военно образование, на военната и авиационна наука и техника в Република България на основата на образователните и военно образователни традиции в страната и на световните постижения в областта на авиацията, развиване (изграждане) на своите възпитаници морално, умствено и физически, приобщаването им към най-високите идеали на дълга и честта, за да се формира у тях нагласа за кариера във Военновъздушните сили и гражданската авиация и възможности да поемат най-високи отговорности от командно, гражданско и държавно естество.

Главни цели на Факултет "Авиационен" * подготовка, следдипломна квалификация и специализация на летци и други авиационни специалисти, способни да прилагат и развиват научно-технически и практико-приложни знания и умения във всички области на военната авиация (при решаване на задачи, свързани с организирането и управлението на летателната и техническата експлоатация, производствената и ремонтната дейност на авиационната техника, осигуряването на висока надеждност на летателните апарати при висока оценка на безопасността на полетите), а също така като изпълнители и ръководители в структурите на ВВС на БА за осигуряване боеспособността на авиационните бази; * провеждането на фундаментална и приложна научноизследователска дейност по основните направления в съвременната авиационна наука; * организиране и провеждане на учебно-образователен процес по една специалност с девет специализации от професионалното направление 9.2 "Военно дело" и по три граждански специалности от професионалните направления 5.2 "Електротехника, електроника и автоматика" и 5.5 "Транспорт, корабоплаване и авиация" от Държавния регистър на образователно-квалификационните степени по професионални направление въз основа на добрите традиции на българското висше образование и на опита на водещи световни авиационни училища (академии) и факултети.


брой посещения: 31437 от 17.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!