Висше училище по застраховане и финанси

Описание:

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) е първото в България частно висше училище, специализирано в областта на финансите и застраховането. Основано през 2002 г., ВУЗФ става притегателен център за студентите, които искат да получат качествено образование и добра реализация в една от най-важните за съвременния свят сфера – икономиката.

В политиката на ВУЗФ е заложена идеята за едно по-модерно образование с иновативни форми на обучение, адаптирано спрямо потребностите на съвременната практика. Една от основните цели на висшето училище е да бъде на равнището на много университети от Европа и САЩ, като сключва международни проекти за обучение в бакалавърски и магистърски програми. Последният такъв проект на ВУЗФ е съвместно с американския Университет в Мериленд (University of Maryland University College – UMUC) за Бакалавърска програма по Финанси, която стартира от 2009/2010 учебна година. Студентите от тази програма ще имат невероятната възможност да получат едновременно диплома от ВУЗФ, призната в Европейския съюз, и диплома от UMUC, валидна в цял свят. ВУЗФ участва също така в програмата на Европейския съюз за образователен обмен „Еразъм”.

Висшето училище по застраховане и финанси разполага с отлично оборудвана материална база, която позволява осъществяването на качествен учебен процес. Преподавателите на ВУЗФ имат внушителна професионална и академична кариера и държат на работата в малки учебни групи, така че всеки студент да може да получи индивидуален подход. През 2007 г, ВУЗФ заема 9-то място в класацията на Business Week за 15-те най-добри бакалавърски бизнес програми в България. През 2008 г. ВУЗФ получи институционална акредитация за максималния 6-годишен срок и от учебната 2008/2009 г. предлага самостоятелно обучение за придобиване на магистърска степен.


брой посещения: 34865 от 17.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


Новини от Поглед Инфо


Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!