Професионална гимназия по строителство и енергетика- София

Описание:

Професионална гимназия по строителство и енергетика – София В Професионалната гимназия по строителство и енергетика – София основната цел на обучението е придобиване на общи и специализирани знания по избраната от учениците професия, за успешно професионално развитие в живота. Обучението в ПГСЕ продължава четири години след завършен 8 клас. При завършване учениците придобиват Диплома за средно образование и Свидетелство за професионална квалификация.. Обучението се извършва по следните специалности: -Електрически инсталации; -Топлоенергетика; -Вътрешни облицовки и настилки. В училището работят висококвалифицирани учители. Материалната база е много добра – просторни и слънчеви кабинети, класни стаи, лаборатории, работилници, компютърен кабинет с постоянен интернет достъп, обширен двор и физкултурен салон. Учениците завършили училището имат редица предимства: - традиция за успешна реализация на завършилите училището във водещи фирми в областта на строителството и енергетиката като Главболгарстрой АД, Топлофикация – София, електроснабдителните предприятия и много други. - много от завършилите училището ученици сега работят в организации, успешно представящи се в Европейския съюз и другаде по света. Класирането става по документи (без конкурсен изпит). Учениците в Професионалната гимназия по строителство и енергетика получават: -общообразователна подготовка позволяваща им да продължат обучението си след завършване на средно образовани; -задълбочени знания и солидни практически умения по избраната специалност; -обучение в приветлива среда; -консултации от изтъкнати специалисти – преподаватели в съответната област; -запознанства с нови приятели.

брой посещения: 11944 от 03.05.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!