Софийска Гимназия по Хлебни и Сладкарски Технологии

Описание:

 

СГХСТ подготовя кадри по специалностите:

 

  • Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки
  • Декорация на сладкарски изделия
  • Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия
  • Производство на сладкарски изделия

Училището предлага учебен процес, съобразен с новостите в професията и потребностите на пазара на труда от специалисти с определени компетенции. Осигурява широк обем знания и умения, позволяващи на младите хора да стартират успешна професионална кариера или собствен бизнес. На инициативните и амбициозните предоставя полезно и интересно поле за изява, много от учениците с готовност и желание участват в проекти, изложения, семинари, телевизионни продукции, национални и регионални състезания, конкурси и фестивали, печелейки призови места. Предлаганото обучение по чужди езици и компютърни науки е от ключово значение за бъдеща реализация на младите хора в глобалния свят на бързи комуникации и интензивен обмен на информация. Вече над десет години гордост и престиж за училището е активната, задълбочена и целенасочена работа по европейските образователни програми. През настоящата година СГХСТ реализира поредния проект 2014-1-BG01- KA102-001198, финансиран по Програма Еразъм+ на тема „Съчетаване на иновации с традиции – формула за успех ". Проектът е за двуседмична практика през месец юни/юли 2015г. в гр. Берлин. Целта е двадесет ученици да работят на конкретни работни места в изявени немски фирми, където чрез участие в приготвянето на традиционни немски изделия да научат как новото и старото могат успешно да вървят заедно, да се убедят, че в съвременния компютъризиран свят намират място стари, автентични технологии, успешно се прилагат естествени ферментационни способи чрез квас и ръжени закваски, удовлетворяват се потребностите на потребителите за консумация на хляб и сладкиши от пълноценни суровини, брашна от стари зърнени сортове, ръж, лимец, киноа, камут, амарант, овес, царевица, съдържащи множество ядки, семена, сушени плодове, билки и подправки. Досегът с майсторството и уменията на немските специалисти ще повиши мотивацията на учениците, ще ги зареди ги с нова енергия и позитивизъм.

 


брой посещения: 17384 от 03.05.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


Новини от Поглед Инфо

  Радев: Можем да преодолеем кризите и да сбъднем мечтата си за България само със знанието, таланта и обединените усилия на цялата нация

  Президентът: Външната ни политика трябва да се формулира с консенсус у нас и да се отстоява последователно навън

  Радев: Ще връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията, далеч отвъд хоризонта на политическите мандати

  Ще поеме ли Нинова риска да участва с воденичния камък от своето наследство?

  Средният доход на глава от населението в Китай през 2021 г. $460 на месец, което е увеличение от 9,1% от 2020 г.

  Юрий Тавровский: Вирусите от Алмати заплашват Китай и Русия

  Украйна: Хладилникът и телевизорът се вкопчиха в смъртоносна хватка

  САЩ и ЕС отхвърлиха възстановяването на сферите на влияние на Русия в Европа

  Путин започва да формира антиглобалистки фронт. Президентът на Иран идва в Москва

  По света се увеличава търсенето на руски миротворциЕлате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!