ПГ по електротехника Апостол Арнаудов - Русе

Описание:

Община Русе Населено място Русе Име на училището ПГЕЕ "Апостол Арнаудов" Пощенски код 7005 Адрес ул. "Потсдам" № 3 Година на основаване 1962 Телефонен код 082 Телефон 84-45-23 E-mail d3.leiterelektro@abv.bg Интернет адрес elektro.kistv.net Директор - име инж. Златозар Драганов Председател на настоятелството Явор Борисов Янков Данните са актуализирани на 08 Февруари 2006 г. Професионалната гимназия по електротехника и електроника е единственото професионално училище в Русенска, Силистренска, Търговишка и Разградска област. Училището е добре познато с традициите си в обучението на млади хора, желаещи да работят в областта на електронното инженерство, електрониката и комуникациите. Професионалната гимназия по електротехника и електроника е единственото професионално училище в Русенска, Силистренска, Търговишка и Разградска област. Училището е добре познато с традициите си в обучението на млади хора, желаещи да работят в областта на електронното инженерство, електрониката и комуникациите. Професионалната гимназия е основана на 1 Септември 1962 г. в сградата на бившето средно училище по Механотехника и се премества в новата си сграда през 1974 г. През 1965 г. учениците под ръководството на техните учители основават свое радио. От 1979 г. работи ученическото телевизионно студио. Училището е наградено със сребърен медал " Кирил и Методий " през 1987 г. През учебната 1994/95 г. училището взема участие в конкурс, спонсориран от фондация " Отворено Общество " и програмата " IBM в България" и получава ново оборудване за компютърната зала, както и графична станция с възможности за електронна поща и Интернет. Патрон на училището от 1995 г. е уважаваният учител и дългогодишен директор Апостол Арнаудов. През 1997/98 г. училището кандидатства и е прието за асоцииран член към ЮНЕСКО.

брой посещения: 12676 от 21.05.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!