Професионална гимназия по ПСТТ - София

Описание:

Извоювала заслужено име на утвърдена от традицията и доказана школа за подготовка на кадри за пътна и строителна механизация, ПГ по ПСТТ и днес е притегателно място за много млади хора, проявяващи интерес към техниката.

За тези от тях, чиито сърца туптят „четиритактово” и виждат себе си зад волана на багера или автомобилния кран, това е успешният избор, гарантиращ сериозна подготовка по избраната професия.

Възпитаници на гимназията са участвали по време на обучението си в изграждането на автомагистрала „Хемус”, преустройството на големи столични булеварди, строителство на метрото и др.

И днес училището съчетава успешно теоретичната подготовка с практиката, предоставяйки възможност на учениците да провеждат практически занятия във водещи строителни фирми - Крамекс АД, ТРЕЙС – СОФИЯ ЕАД, ВИРА 90 ООД, Телекомплект АД и др. доказвайки, че най-истинският път към желаната професия е този, който минава през сърцето, когато е споделен от висококвалифицирани и вдъхновени преподаватели.

 

 

 

ПРИЕМ СЛЕД 7 КЛАС – класиране по документи

ПРОФЕСИИ:

СПЕЦИАЛНОСТИ:

Техник по подемно – транспортна техника

Подемно - транспортна техника, монтиранa на пътни транспортни средства

Кодът за вписване в заявлението при кандидатстване е 5250501

ПРИЕМ СЛЕД 8 КЛАС – класиране по документи

ПРОФЕСИИ:

СПЕЦИАЛНОСТИ:

Техник по транспортна техника Пътно-строителна техника
Техник по подемно – транспортна техника Подемно - транспортна техника, монтиранa на пътни транспортни средства

НОВО! ПРИЕМ СЛЕД 8 КЛАС – задочна форма на обучение за младежи и възрастни

ПРОФЕСИЯ: СПЕЦИАЛНОСТИ:

Техник по транспортна техника

Пътно-строителна техника
  • Учениците от всички специалности се обучават за придобиване на правоспособност за управление на МПС категория „В”.
  • За професията  "Техник по подемно – транспортна техника" и кат. "С",

Училището разполага с:

  • Основна сграда в центъра на София с кабинети и лаборатории за общообразователна, компютърна, общотехническа и специална подготовка, спортни площадки, библиотека, медицински кабинет и др.
  • Учебен полигон с работилници и машини за практически занятия по управление и обслужване на машините
  • Кабинети за практически занятия по обслужване и ремонт в най-големите сервизни бази.

УЧИЛИЩЕТО Е ЛИЦЕНЗИРАНО ОТ СЪОТВЕТНИТЕ ДЪРЖАВНИ АГЕНЦИИ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ВОДАЧИ НА МПС И МАШИНИСТИ НА КРАНОВЕ

Випускниците на училището са предпочитани от сервизни, строителни и транспортни фирми и получават при завършване ПРИЗНАТИ У НАС И В ЧУЖБИНА ДОКУМЕНТИ.


брой посещения: 14451 от 22.05.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".

2. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com


3. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

4. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


5. Германия иска стаж от кандидат-студенти

/Къде да уча?/ Вече стана традиция около 1/10 от всеки випуск абитуриенти да отива да учи в чужбина. В последните години се очертават и някои любопитни тенденции при кандидатстването, които карат и чуждите университети да променят изискванията към нас.

6. Отварят зъболекарски кабинети в благоевградски училища

/Къде да уча?/ Две училища в Благоевград ще да дадат под наем свои свободни помещения на стоматолози. Предложенията на директорите на Единадесето основно училище „Христо Ботев" и на Осмо СОУ „Арсени Костенцев" бяха одобрени на сесия на общинския съвет днес. За целта ще се проведе публичен търг за отдаване под наем на части от училищните сгради, които са публична общинска собственост, пише "Стандарт".


7. Коригират грешките в скандалния учебник по история за 3 клас

Проф. Радева, която е автор на учебника "Човекът и обществото" се ангажира, че ще коригира фактологическите грешки, които има в него.

8. 2000 нови студенти ще учат в Русенския университет

Русенският университет откри учебната 2014/2015 година с повече от 2000 нови студенти, като 33-ма от тях са приети с пълно отличие. Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град.


9. НГДЕК никога няма да се върне в ремонтираната сграда на "Баба"

В началото на учебната година една от най-елитните гимназии в България НГДЕК не успя да стартира учебния процес, поради недовършени ремонтни дейности. Експерт от РЗИ установи, че условията на 4-я етаж в сградата на 13-то ОУ не са приемливи и издаде предписания.

10. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!