Професионална гимназия по ПСТТ - София

Описание:

Извоювала заслужено име на утвърдена от традицията и доказана школа за подготовка на кадри за пътна и строителна механизация, ПГ по ПСТТ и днес е притегателно място за много млади хора, проявяващи интерес към техниката.

За тези от тях, чиито сърца туптят „четиритактово” и виждат себе си зад волана на багера или автомобилния кран, това е успешният избор, гарантиращ сериозна подготовка по избраната професия.

Възпитаници на гимназията са участвали по време на обучението си в изграждането на автомагистрала „Хемус”, преустройството на големи столични булеварди, строителство на метрото и др.

И днес училището съчетава успешно теоретичната подготовка с практиката, предоставяйки възможност на учениците да провеждат практически занятия във водещи строителни фирми - Крамекс АД, ТРЕЙС – СОФИЯ ЕАД, ВИРА 90 ООД, Телекомплект АД и др. доказвайки, че най-истинският път към желаната професия е този, който минава през сърцето, когато е споделен от висококвалифицирани и вдъхновени преподаватели.

 

 

 

ПРИЕМ СЛЕД 7 КЛАС – класиране по документи

ПРОФЕСИИ:

СПЕЦИАЛНОСТИ:

Техник по подемно – транспортна техника

Подемно - транспортна техника, монтиранa на пътни транспортни средства

Кодът за вписване в заявлението при кандидатстване е 5250501

ПРИЕМ СЛЕД 8 КЛАС – класиране по документи

ПРОФЕСИИ:

СПЕЦИАЛНОСТИ:

Техник по транспортна техника Пътно-строителна техника
Техник по подемно – транспортна техника Подемно - транспортна техника, монтиранa на пътни транспортни средства

НОВО! ПРИЕМ СЛЕД 8 КЛАС – задочна форма на обучение за младежи и възрастни

ПРОФЕСИЯ: СПЕЦИАЛНОСТИ:

Техник по транспортна техника

Пътно-строителна техника
  • Учениците от всички специалности се обучават за придобиване на правоспособност за управление на МПС категория „В”.
  • За професията  "Техник по подемно – транспортна техника" и кат. "С",

Училището разполага с:

  • Основна сграда в центъра на София с кабинети и лаборатории за общообразователна, компютърна, общотехническа и специална подготовка, спортни площадки, библиотека, медицински кабинет и др.
  • Учебен полигон с работилници и машини за практически занятия по управление и обслужване на машините
  • Кабинети за практически занятия по обслужване и ремонт в най-големите сервизни бази.

УЧИЛИЩЕТО Е ЛИЦЕНЗИРАНО ОТ СЪОТВЕТНИТЕ ДЪРЖАВНИ АГЕНЦИИ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ВОДАЧИ НА МПС И МАШИНИСТИ НА КРАНОВЕ

Випускниците на училището са предпочитани от сервизни, строителни и транспортни фирми и получават при завършване ПРИЗНАТИ У НАС И В ЧУЖБИНА ДОКУМЕНТИ.


брой посещения: 13319 от 22.05.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Кандидат-студентите в СУ пишат по темите за Априлското въстание и България в навечерието на Балканската война

/Къде да уча?/ С изпит по история на България продължава първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2014/2015 г., съобщиха от пресцентъра на университета.

2. Единен изпит спестява поне 400 лв. на кандидат-студент

/Къде да уча?/ Общи изпити по отделните специалности ще спестят сериозни суми на семействата на кандидат-студентите, показа проверка на "24 часа".


3. Днес започва записването за матури

/Къде да уча?/ Днес започва записването за явяване на матури, съобщава Нова телевизия. Абитуриентите трябва да подадат заявления за допускане до изпит най-късно до 21 март.

4. Проф. Клисарова: Развиваме науката, образованието и бизнеса в едно

/Поглед.инфо/ Споразумението с "Уестингхаус" е една крачка, която ние правим, за да развиваме науката, образованието и бизнеса в едно, заяви образователният министър Анелия Клисарова.


5. Хомеопатията е новият хит в училище

/Къде да уча?/ Специалист по хомеопатия и фитопродукти - това е новият хит в училищата през тази година.

6. Тийнейджър се самоуби след подигравки на съученици

/Къде да уча?/ 16-годишният Станислав Станев от Горна Оряховица се е самоубил ритуално заради системен тормоз от страна на съучениците му. Това става ясно при разследването за смъртта на момчето, която потресе града на 13 януари, пише "Труд".


7. Само с шестици в елитните гимназии заради намалени паралелки

/Къде да уча?/ Отлични оценки ще трябва да изкарат тазгодишните кандидат-гимназисти, ако искат да влязат от раз в елитна гимназия в София. Затова 9922-ма седмокласници в столицата ще се състезават за 7906 места. Това съобщи шефката на столичния просветен инспекторат Ваня Кастрева, пише "Монитор".

8. Свиват приема в топгимназии

/Къде да уча?/ Две от най-добрите училища компенсират намаления брой деца в паралелките с това, че ще приемат един клас повече. Това са Втора немска и Националната финансово-стопанска гимназия.


9. Моделът за финансиране на висшето образование

/Къде да уча?/ 1. Предварителни бележки
Стратегията за развитие на висшето образование за периода 2014-2020 г. е документ, който ще наложи своя отпечатък върху развитието на системата на висшето образование. Затова бих искал в хода на обсъжданията да предложа един възможен и според мен оптимален модел за финансирането на висшето образование.

10. Клисарова: Ще има извънредни часове за отсъстващите ученици

/Къде да уча?/ Отсъстващите ученици задължително ще трябва да наваксват изпуснатия материал в часовете за консултации на учителите. Идеята е всяко дете, което е отсъствало продължителен период, да посещава отделни занятия извън учебно време, които да му помогнат да усвои пропуснатите уроци, обяви министърът на образованието проф. Анелия Клисарова, пише „Монитор.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!