ЧПК "Бизнес и финанси" - София

Описание:

ЧПК „Бизнес и финанси" е създаден през 2000г. със Заповед на МОН: № РД-14-166 от 01.08.2000г./обн. ДВ бр. 68 от 18.08.2000г., с прием след средно образование.

Срок на обучение – 2 години.

Обучението започва от учебната 2001/2002 година с първия випуск от 11 колежани по специалността „Организация на малък и среден бизнес".

През м.09.2003г. е подписан рамков договор за сътрудничество с Нов Български Университет за срок от 5 години. Във връзка с промяната на нормативната уредба и Заповед на МОН № РД-14-67 от 01.06.2004г./обн. ДВ бр. 52 от 18.06.2004г., през 2004г. колежът започва прием по слециалности – „Икономика и мениджмънт" и „Предприемачество и мениджмънт", професия „Икономист-мениджър".

През 2008г. са въведени нови специалности „Предприемачество и мениджмънт в туризма" и „Предприемачество и мениджмънт в хотелиерството и ресторантьорството", професия „Фирмен мениджър" със Заповед на МОН № РД-14-358 от 22.07.2008г./обн. ДВ бр. 71 от 12.08.2008г.

В резултат на доброто сътрудничество с Нов Български Университет през месец август 2008г. е подписан нов рамков договор за сътрудничество, което дава право на завършилите Професионален колеж „Бизнес и финанси" – София да продължат образованието си в университета, при спазване на нормативната уредба.

От създаването на колежа до сега значителен брой колежани осъществиха участия и изяви в международни проекти. Участията са в Световен младежки конгрес – Шотландия (Стърлинг, 2005г.), Европейски младежки конгрес – Великобритания (Нюкасъл, 2006г.), Австрия (Мюрцушлаг, 2007г.) и Словения (Изола, 2009г.). Успешно участие на колежани в проекти на Института за икономическо развитие-Франция в Германия (Кьолн, 2003г.) , Румъния (Дева, 2007г.), България (Юндола 2004г., Варна 2005г.), Франция (Екс-ен-прованс, 2007г.) и Белгия (Брюксел, 2007г.). Участия с колежани в проекти по програма „Младеж" на ЕС в Гърция (2009г.), Полша (2007г.), Италия (2006г.), Унгария (2006г.), Турция (2005г.), както и участие в проект по програма „Гражданство" ("Citizenship") на ЕС в Испания (Сантиаго де Кампостела, 2007г.).

Досега успешно са завършили седем випуска от 2003г. до 2009г. Някои продължават образованието си във ВУЗ, други създават и управляват свой бизнес или работят в държавния или частен сектор.

Частен професионален колеж „Бизнес и финанси" е член на Асоциация „Младежта на България и света", Асоциация „ХЕЛП", Българска асоциация на частните училища.

Обучението е в съответствие със съвременните образователни изисквания: съвременни методи на обучение, мултимедия, онлайн информационен център с електронно поддържане на административна и учебна база данни. Екипът от преподаватели се състои от утвърдени имена в областта на професионалното образование и обучение, както и от хабилитирани преподаватели от различни висши учебни заведения.

Ползваната материална база, методите на обучение и специалностите непрекъснато се обновяват и модернизират, съгласно потребностите на пазара, като всяка стъпка цели по-високо качество на обучението в Частен професионален колеж „Бизнес и финанси" – София.


брой посещения: 11662 от 22.05.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!