Техникум по електроника "акад. Иван Ценов"- София

Описание:

Техникум по електроника "акад. Иван Ценов"- София Софийска професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов"е държавна професионална гимназия създадена през 1968г. на територията на община "Изгрев" и се ползва с името на елитно и авторитетно професионално учебно заведение. До сега са дипломирани над 5000 техници по специалността "Електронна техника"-профили "Електронно-изчислителна техника" и "Промишлена електроника". От 1992г.в учебната програма на бъдещите специалисти е включено разширено изучаване на западен език - английски или немски. СПГЕ от 1996г. е пилотно училище по проект " Усъвършенстване на професионалното обучение и образование" по програма PHARE за професията "Електронен техник по компютърни системи", а от 2000г. и за професията "Програмист"- обучението при тези две професии е модулно по учебен план. В СПГЕ се обучават ученици след 7 и 8 клас, както и завършили средно образование. За учебната 2002/03г. СПГЕ има общо над 850 ученика, почти половината от тях са с интензивно изучаване на западен език /английски или немски/ и втори чужд език. Останалите ученици изучават през учебната година двата западни езика по 2 ч. седмично. Учениците се подготвят от над 60 високо квалифицирани преподаватели, близо половината от които са инженери. Двама от тях имат 1-ви клас квалификация, а 15 - 2-ри клас. За учебната 2002./2003 г. са утвърдени следните специалности и профили: СЛЕД VII КЛАС: с интензивно изучаване на английски или немски език : * Професия "Електронен техник - Компютърни системи" - 1 паралелка с английски език по модулно обучение * Професия "Програмист" - 1 паралелка с английски език по модулно обучение * Специалност "Електронна техника", профил "Промишлена електроника" - 1 паралелка с немски език * Специалност "Електронна техника", профил "Електронно-изчислителна техника" - 1паралелка СЛЕД VIII клас: * Професия "Електронен техник - Компютърни системи" - 1 паралелка по модулно обучение * Специалност "Електронна техника", профил "Промишлена електроника" - 1 паралелка * Специалност "Електронна техника", профил "Електронно-изчислителна техника" - 2 паралелки Училището разполага с 6 компютърни зали с по 10 PC работни места от клас Pentium 100-850 Mhz, NT сервър, компютърна локална мрежа Novell, Internet за всеки учебен компютър и за библиотеката на СПГЕ, лазарни принтери, скенер.

брой посещения: 14261 от 29.05.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!