СОУ Св. Паисий Хилендарски - Пловдив

Описание:

Средно Общообразователно Училище "Св.ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ " общообразователно, СОУ (І - ХІІ клас) Сградата на училището е проектирана и построена през 1957-1961 г., а откриването е през учебната 1961/62 г. Училището взема за свой патрон Паисий Хилендарски по повод 200-годишнината от написването на „История славянобългарская". През 1965/66 г. настъпват организационни промени и част от учениците, учителите и училищното ръководство се преместват в новооткритото ОУ „Васил Левски". Основната сграда е висока 3 етажа и има по 11 класни стаи и 6 кабинета на етаж. Училището разполага със зала за фитнес, включително уреди на открито, два физкултурни салона, 6 баскетболни игрища, 2 волейболни игрища и 3 футболни игрища. Часовете по информатика протичат в два компютърни кабинета. В допълнение, разполага и с училищен стол, лавка и бомбоубежище. Постиженията на СОУ „Св. П. Хилендарски“ са най-вече в химията, хоровото пеене и физическото възпитание. През 1986 г. средношколският хор печели златен медал на шестия републикански преглед на европейските хорови състави в град Бекетгаба - Унгария. През 2000 г. за участието си в Националните празници на средношколските хорове „Добри Чинтулов" гр. Сливен хорът е удостоен с грамота и плакет. През 1994 г. четирима възпитаници на училището се класират на първо място в републиканския кръг на олимпиадата по химия. През 1997 г. други четирима ученици единствени се класират на заключителния кръг на националната олимпиада по химия.

брой посещения: 12247 от 02.06.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!