88 СОУ Димитър Попниколов - София

Описание:

Първият звънец на НАШЕТО Училище удари през 1993 г. С решение на ТОА “Овча купел” беше създадено ново училище с 21 паралелки от I до VIII клас с общо 403 ученици и 30 учители. В началото бяхме част от 151 СОУПИ, като помощник директор на което, аз бях натоварена да отговарям за Новото 151А. Основите бяха положени от Георги Димитров и Гинка Василева – учители по БЕЛ, Галина Цветкова - по математика; Цонка Петрова, Дафинка Ангелова, Савка Колева, Диана Игнатова и Антоанета Кирилова – начални учители. Тази година отбелязваме Десетгодишния юбилей на Нашето училище. Със заповед № РД 14-28 от 20 май 1994 на доц. М. Тодоров, тогавашен министър на науката и образованието, в ж.к. “Овча купел 1”, е открито нашето Средно общообразователно училище! Кои са някои от основните моменти на десетгодишната ни училищна история? През учебната 1997/1998 се създават първите общообразователни паралелки за ІХ клас и се слага началото на гимназиална степен. През същата година в І клас е сформирана първата паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство. Учебната 1998/1999 г. започнахме в собствен нов дом – днешната сграда на училището. За пръв път училищния праг прекрачиха ученици в три паралелки от І клас с ранночуждоезиково обучение по английски, френски и испански език. За учениците след VІІ клас по държавен план-прием създадохме първата профилирана чуждоезикова паралелка с интензивно изучаване на английски език. През учебната 2000/2001 г. беше разкрит природоматематически профил с английски и немски език. Днес 88 СОУ е с 50 паралелки, в които се обучават 1200 ученици от І до ХІІ клас. За тяхното обучение и възпитание се грижат 90 учители и 27 служители и работници. Приоритет в училищната политика е обучението по чужди езици, информатика и информационни технологии. От І до ХІІ клас се изучават английски, немски, испански, френски и руски език. Имаме изградени 2 компютърни кабинета и фонетичен кабинет, две видеозали. Широко застъпено е разширеното изучаване на изобразително изкуство. 88 СОУ се утвърди като място на алтернативни форми за занимания по интереси в свободното време на учениците. Над 300 от тях са обхванати в школите за народни танци, модерен балет, в клубовете и секциите по баскетбол, аеробика, плуване, карате. Вярвам, че и през следващите години училището ни ще се развива като притегателен център за образование на децата от район Овча купел.

брой посещения: 9058 от 21.04.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!