Частни училища Св. св. Кирил и Методий

Описание:

Частни училища "Св. св. Кирил и Методий" - София Ние от Частно училище "Св. св. Кирил и Методий" гледаме в двадесет и първия век. И добре знаем, че в него бъдеще ще имат високо подготвени, владеещи езици, усвоили съвременни технологии, здрави, добре възпитани и морални личности. Ние, ценим народната мъдрост: "Учението е злато.". Вековете са доказали нейната непреходност. Ние уважаваме традициите и те ни задължават да подготвим учениците си по европейски образец. Да ги направим българи, европейци и граждани с планетарно мислене Частно основно училище с изучаване на чужди езици "Св. св. Кирил и Методий" посреща своите първи възпитаници през 1996г., когато получава лиценз (РД 14-45 / 9.05.1996 г. )от МОН. Основатели са Бияна Пейчева и Мария Неджина. Историята на училището се пише през годините с ентусиазма на педагогическия колектив и успехите на учениците. През май 2000г. училището получава лиценз (РД 14-63 / 8.05.2000 г.) и за професионална гимназия с 2 специалности: Икономика и мениджмънт и Митническа администрация, с което се осигурява пълния цикъл на средно образование. В кратката си история Частното училище "Св. св. Кирил и Методий" създава и развива свои традиции. За обогатяване и разнообразяване на учебните програми се организират екскурзии до забележителни исторически обекти, природни феномени и етнографски центрове. Празничните вечери посветени на различни области от познанието, провокират учениците чрез емоционални форми да подготвят и представят наученото. Училищни отбори редовно участват в олимпиадите по математика, български език и литература и спортни състезания. Националните, културни и фолклорни празници обединяват творческите сили на учениците, учителите, художествените ръководители и наши приятели творци за създаване на шоу програми, спектакли и изложби базари . Осебено важно място в календара заемат училищните празници, които определят нашия специфичен облик. Състезанието "Да оцелеем при бедствия и екстремни ситуации" събира ученици от столичните училища във весела надпревара. Кирило - Методиевите дни, които започват с патронния празник на 11 май, дават възможност да се покажат успехите и постиженията на нашите възпитаници, да гостуват известни личности от науката, спорта и изкуството. В тези дни се провежда инициативата "Училище преди началото", в която бъдещите първокласници гостуват в училището. Най-празничния празник е връчването на ежегодните награди "ЗЛАТЕН БУХАЛ" на отличилите се ученици във всяка учебна дисциплина.

брой посещения: 4348 от 22.04.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!