СОУ Васил Левски

Описание:

СОУ "Васил Левски" - гр. Велинград СОУ ”Васил Левски” е първото средно учебно заведение в Чепинския край. Всички възпитаници и учители на училището, цялата културна общественост на Велинград и района отбелязват 85-годишнината от откриването на Смесеното непълно реално училище през 1922 година-месец септември. Едва ли има семейство в града и района, което да не е свързано с миналото и настоящето на училището, което да не е съпричастно на ученическия живот и на труда на учителите. Проследявайки развитието на просветното дело в Чепинското корито, установява-ме , че в с.Каменица е поставено началото на образованието в 1823 година, а по-късно и в Чепино и Лъджене. След Освобождението расте жаждата за наука и просвета, но откъснатостта на района и трудното предвижване до по-големите центрове е голяма пречка за будните и любознателни младежи и девойки да продължат образованието си. Това подтиква група родолюбиви българи, подкрепени от цялото население, да отвоюват пред Министерството на народното просвещение и със Заповед №3472 от 23 август 1922 година се разрешава откриването на Смесено непълно реално училище с директор Димитър Христов Димитров. Училищният живот се развива в усилен темп, училищната сграда се оказва тясна да побере всички ученици и се налага построяването на нова, и на 24 юли 1938 година с тържествен водосвет се полага основния камък на новата училищна сграда,която се открива на 18 септември 1939 година.

брой посещения: 3817 от 22.04.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!