СОУ Любен Каравелов

Описание:

СОУ "Любен Каравелов" - гр. Видин Училище "Любен Каравелов" е основано през 1910 г. и е постороено с държавни средства.Oт 1984 г. е в нова сграда, разположена на 4 дка. разгъната площ, модерна в архитектурно и функционална в педагогическо отношение. Училището се намира на 44 паралел.В своята еволюция училището преминава от начално /1-4 кл./ през основно /1-8 кл./ до средно общообразoвателно /1-11.12 кл./. Училището се намира в град Видин, който наброява около 60 000 жители, на река Дунав, и заема най-северозападната част на България. Градът има богато културно-историческо минало, град с традиций. В училището се обучават 1300 ученици в 51 паралелки. Преподавателите са 90, от тях 80 на сто са с висше образование със степен "магистър", 35 на сто са носители на квалификациони степени. Училището разполага с модерни кабинети по всички учебни предмети, спортен комплекс, актова зала за 200 души, компютърен кабинет, библиотека, сладкарници, екологични зони и зони за отдих, вътрешни градини. Пространствата в училището създават благоприятна среда за обучение, отдих и пълноценно използване на свободното време. Училището е с добри и високи постижения в редица области и има свои регионален и национален облик. Училището от 1990 г. е с ранно изучаване на европейски езици, като от 1 клас се изучава един, а от 5 клас втори европейски език. Натрупаните традиций дават възможност за извеждане на положителен опит, привлечени са доброволци от Американския корпус на мира. Училището е водещо в екологичното обучение и възпитание. Носител е на европейския приз за екоучилище на Европейската фондация за екологично възпитание. Училището е асоциран член на обединените училища към ЮНЕСКО, Българското движение "Син Флаг",Съюз за защита на природата, Балкански природо защитен съюз. Kабинеттите по биология са номинираниза първа награда на международната фондация "Св.св.Кирил и Методи"за най-добра среда за обучение на учениците по биология. Училището работи активно с неправителствени организаций /НПО/. Разработва проекти в областта на екологията съвместно с Американския корпус на мира, Съюза за защита на природата, Фондацията за развитие на гражданското общество. Реализиран е проект на тема "Екозона" на стойност 2475 щатски долара, в която има природнонаучна сбирка от 33 водоплаващи птици ,изложба,еколабораторя за измерване чистотата на въздуха и географска площадка. Екозоната бе открита от министъра на околната среда и водите д-р Евдокия Манева. В ход е проект за ботаническа градина.

брой посещения: 3921 от 22.04.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!