Природо-математическа гимназия Акад. Иван Ценов град Враца

Описание:

Природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов" град Враца Историята на училището започва през 1971 г. с откриване на две математически паралелки към ПГ "Христо Ботев". През 1972 г. се обособява като самостоятелно учебно заведение с четири математически паралелки в сградата на ТМТ Враца. В настоящата сграда е от 1984 г. на двусменен режим със спортното училище във Враца. От учебната 83/84 г. се оформя паралелка по физика, която се премахва през 1996 г. Статута на гимназията се променя в природо-математическа след започване на профилирано обучение по физика, химия и биология през 1992 г. Досега ръководители на училището са били: Борис Маринов, Геогри Генински, Любомир Иванов, Кристиана Вакова, Слави Харалампиев, Илка Речинова, Спас Йончев. От 1994 година, откакто Спас Йончев е начело на гимназията, са извършени редица промени за подобряване на учебния процес, материалната база и стила на ръководство на училището. Новият директор допринася в компютъризацията с три компютърни кабинета, благодарение спонсорството на фондации като японската "Йоко", "Миню Балкански" и "Бъдеще за България", и сдружение "Математик". На 19 Октомври 1995 г. отваря врати спортна зала, предоставена от общината за ползване от учениците на ПМГ. През учебната 96/97г. е открита втора биологична паралелка и нова с профилирано изучаване на география. През 1996 г. ПМГ Враца печели приза за учебно заведение с най-голям принос в просветното дело в общината.

брой посещения: 5420 от 22.04.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!