СОУ Райчо Каролев - Габрово

Описание:

СОУ Райчо Каролев - Габрово Училището е открито в началото на учебната 1976/ 1977 година като ХІ основно училище „Таня Карпинская”. В съответствие с Правилника на Министерството на Народната просвета за общообразователните училища, от учелбната 1990/ 1991 г. е преобразувано в Средно общообразователно училище. По предложение на учителската колегия и с решение на Временния изпълком на Общински съвет гр. Габрово от 1991 г. училището приема името на бележития габровски възрожденец и народен просветител Райчо Каролев СОУ„ Райчо Каролев” – гр. Габрово е средно общообразователно училище, в което се обучават ученици от първи до дванадесети клас. Училището организира непрофилирано обучение в гимназиален етап на обучение след провеждане на конкурс по документи по реда на чл. 24 ал. 2 от Наредба №8 от 27.12.2001г. за приемане на ученици в училища с държавен прием и в непрофилирани паралелки. Училищният сграден фонд включва 5 корпуса, както следва: 2 учебни корпуса с 26 класни стаи, 10 броя кабинети и учебни работилници; 1 административен корпус; столова и кухненски блок; два физкултурни салона; открити дворни площи с обособени спортни площадки. Отоплението се осигурява чрез топлоотдаване от ТЕЦ - Габрово. Обучението се извършва на едносменен режим на работа и се провежда в 26 класни стаи, 10 кабинета и учебни работилници. Броят на учениците през учебнота 2004/2005 г. е 578, разпределени в 26 паралелки по степени: основна степен - начален етап 11 паралелки с 221 ученици; прогимназиален етап – 11 паралелки с 257 уценици; средна степен – 4 паралелки със 100 ученици. Извънкласната дейност се извършва след задължително проучване интересите на учениците по паралелки и етапи на образование. Учениците от ІІІ и ІV клас са участвали в Математическа олимпиада, където завоюват призови места. Спортът в училището, като извънкласна дейност, е застъпен като необходим и много важен момент от цялостната работа на училището с цел повишаване физическата дееспособност, развитие на двигателната активност на учениците и формиране на устойчива личностна потребност от занимания със спорт.

брой посещения: 5046 от 22.04.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!