Професионална Гимназия Стефан Цанов

Описание:

Професионална Гимназия" Стефан Цанов" - Кнежа Училището е основано през 1908 година. От създаването си до днес то успешно изпълнява своята основна задача: да подготвя високо квалифицирани кадри за нуждите на селското стопанство. Голяма част от учениците продължават своето образование във висши учебни заведения и колежи. Друга част успешно се реализират като специалисти в различни частни и държавни фирми в града и общината ни. Училището разполага с 800 декара обработваема земя, функционираща ферма, лозе, овощна градина и голям машинно-тракторен парк. В нашето училище се обучават 230 ученика в следните специалности: 1. Земеделско стопанство квалификация: "Икономист-мениджър". 2. Механизация на селското стопанство квалификация: "Монтьор на селско-стопанска техника" 3. Растителна защита и агрохимия квалификация: "Техник-растениевъд". През учебната 2007/08 година се въвежда нова специалност - "Цветарство", професия "Озеленител". Срокът на обучение във всички специалности е 4 години. Всички ученици, успешно завършили курса на обучение, получават диплом за завършено средно образование и свидетелство за професионална квалификация по съответната специалност. По време на обучението учениците се обучават за водачи на трактори и моторни превозни средства и получават свидетелство за правоуправление, категории: "Ткт", "Твк" и "В". За обучението и възпитанието на учениците се грижат 18 високо квалифицирани преподаватели. Училището разполага с много добра материална база, отговаряща на съвременните изисквания за обучение. В двора на училището е построено общежитие, за всички ученици от други населени места. Училището разполага със собствена столова, където храната се предлага с голямо намаление. На разположение на учащите са: лекарски кабинет, Физкултурен салон, два модерно обзаведени компютърни кабинета, работилници, за провеждане на практически занимания, учебен полигон. Учениците имат възможност за допълнително изучаване на чужд език по избор, участие в спортни секции, извън класни мероприятия.

брой посещения: 3832 от 22.04.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!