Техникум по хранително - вкусова промишленост

Описание:

Техникум по хранително - вкусова промишленост "Св. св. Кирил и Методий" Момчилград Техникумът по хранително-вкусова промишленост е открит със Заповед на Министъра на образованието през м.юни 1992год. В Кърджалийски и Хасковски регион това е единственият техникум с професии и специалности от направление "Хранително-вкусова промишленост". В училището работят висококвалифицирани учители по общообразователна и професионална подготовка. Обучението се извършва в два корпуса. Оборудвани са кабинети по микробиология и биохимия и по техническо чертане и работилници по технология на хляб, хлебни и сладкарски изделия, по готварство и по сервиране. Съществува възможност в бъдеще да се открие собствен обект за обществено хранене и търговия. В техникума са се обучавали и се обучават ученици по следните специалности: - Техника и технология на тютюневите изделия - Техника и технология на млякото и млечните произведения - Кулинар - Оператор в производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия - Технология и мениджмънт на производството и обслужването в заведенията за хранене Отчитайки инфраструктурата и прогнозите за икономическото развитие на общината, през новата учебна 2001-2002 година в училището ще се въведе обучение по нова специалност - "Мениджмънт в хотелиерството". До момента в техникума са се дипломирали 561 ученика. От тях 112 са приети във ВУЗ. Сега в училището се обучават 285 ученика. Учениците показват придобитите качества и умения чрез участие в организирането и обслужването на различни тържества, коктейли и кулинарни състезания. Обучението в ТХВП дава възможност за работа в заведения за хранене, за реализация в частния сектор, за кандидатстване във всички видове колежи и висши учебни заведения. Ние можем, защото искаме и знаем!

брой посещения: 2765 от 22.04.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".

2. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com


3. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

4. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


5. Германия иска стаж от кандидат-студенти

/Къде да уча?/ Вече стана традиция около 1/10 от всеки випуск абитуриенти да отива да учи в чужбина. В последните години се очертават и някои любопитни тенденции при кандидатстването, които карат и чуждите университети да променят изискванията към нас.

6. Отварят зъболекарски кабинети в благоевградски училища

/Къде да уча?/ Две училища в Благоевград ще да дадат под наем свои свободни помещения на стоматолози. Предложенията на директорите на Единадесето основно училище „Христо Ботев" и на Осмо СОУ „Арсени Костенцев" бяха одобрени на сесия на общинския съвет днес. За целта ще се проведе публичен търг за отдаване под наем на части от училищните сгради, които са публична общинска собственост, пише "Стандарт".


7. Коригират грешките в скандалния учебник по история за 3 клас

Проф. Радева, която е автор на учебника "Човекът и обществото" се ангажира, че ще коригира фактологическите грешки, които има в него.

8. 2000 нови студенти ще учат в Русенския университет

Русенският университет откри учебната 2014/2015 година с повече от 2000 нови студенти, като 33-ма от тях са приети с пълно отличие. Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град.


9. НГДЕК никога няма да се върне в ремонтираната сграда на "Баба"

В началото на учебната година една от най-елитните гимназии в България НГДЕК не успя да стартира учебния процес, поради недовършени ремонтни дейности. Експерт от РЗИ установи, че условията на 4-я етаж в сградата на 13-то ОУ не са приемливи и издаде предписания.

10. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!