Техникум по хранително - вкусова промишленост

Описание:

Техникум по хранително - вкусова промишленост "Св. св. Кирил и Методий" Момчилград Техникумът по хранително-вкусова промишленост е открит със Заповед на Министъра на образованието през м.юни 1992год. В Кърджалийски и Хасковски регион това е единственият техникум с професии и специалности от направление "Хранително-вкусова промишленост". В училището работят висококвалифицирани учители по общообразователна и професионална подготовка. Обучението се извършва в два корпуса. Оборудвани са кабинети по микробиология и биохимия и по техническо чертане и работилници по технология на хляб, хлебни и сладкарски изделия, по готварство и по сервиране. Съществува възможност в бъдеще да се открие собствен обект за обществено хранене и търговия. В техникума са се обучавали и се обучават ученици по следните специалности: - Техника и технология на тютюневите изделия - Техника и технология на млякото и млечните произведения - Кулинар - Оператор в производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия - Технология и мениджмънт на производството и обслужването в заведенията за хранене Отчитайки инфраструктурата и прогнозите за икономическото развитие на общината, през новата учебна 2001-2002 година в училището ще се въведе обучение по нова специалност - "Мениджмънт в хотелиерството". До момента в техникума са се дипломирали 561 ученика. От тях 112 са приети във ВУЗ. Сега в училището се обучават 285 ученика. Учениците показват придобитите качества и умения чрез участие в организирането и обслужването на различни тържества, коктейли и кулинарни състезания. Обучението в ТХВП дава възможност за работа в заведения за хранене, за реализация в частния сектор, за кандидатстване във всички видове колежи и висши учебни заведения. Ние можем, защото искаме и знаем!

брой посещения: 4278 от 22.04.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!