Техникум по хранително - вкусова промишленост

Описание:

Техникум по хранително - вкусова промишленост "Св. св. Кирил и Методий" Момчилград Техникумът по хранително-вкусова промишленост е открит със Заповед на Министъра на образованието през м.юни 1992год. В Кърджалийски и Хасковски регион това е единственият техникум с професии и специалности от направление "Хранително-вкусова промишленост". В училището работят висококвалифицирани учители по общообразователна и професионална подготовка. Обучението се извършва в два корпуса. Оборудвани са кабинети по микробиология и биохимия и по техническо чертане и работилници по технология на хляб, хлебни и сладкарски изделия, по готварство и по сервиране. Съществува възможност в бъдеще да се открие собствен обект за обществено хранене и търговия. В техникума са се обучавали и се обучават ученици по следните специалности: - Техника и технология на тютюневите изделия - Техника и технология на млякото и млечните произведения - Кулинар - Оператор в производството на хляб, хлебни и сладкарски изделия - Технология и мениджмънт на производството и обслужването в заведенията за хранене Отчитайки инфраструктурата и прогнозите за икономическото развитие на общината, през новата учебна 2001-2002 година в училището ще се въведе обучение по нова специалност - "Мениджмънт в хотелиерството". До момента в техникума са се дипломирали 561 ученика. От тях 112 са приети във ВУЗ. Сега в училището се обучават 285 ученика. Учениците показват придобитите качества и умения чрез участие в организирането и обслужването на различни тържества, коктейли и кулинарни състезания. Обучението в ТХВП дава възможност за работа в заведения за хранене, за реализация в частния сектор, за кандидатстване във всички видове колежи и висши учебни заведения. Ние можем, защото искаме и знаем!

брой посещения: 2694 от 22.04.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.

2. Обявиха резултатите от второто класиране на кандидатите за СУ

/Къде да уча?/ Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2014/2015 година беше обявен вчера, пише dir.bg.


3. Обявяват второ класиране за гимназиите

/Къде да уча?/ Днес Министерството на образованието и науката трябва да обяви второто класиране за прием в гимназиите. Резултатите ще бъдат публикувани в интернет на сайта на министерството и на регионалните инспекторати, а до 18 ч. списъците ще бъдат разлепени в училищата.

4. Училище да се повтаря още от трети клас

/Къде да уча?/ Няма да загубим пари за наука, ако продължим свършеното дотук
Един учебник с много помагала ще премахне възможностите за корупция, казва Анелия Клисарова


5. Кандидат-студенти обявиха Левски за кръгъл сирак

/Къде да уча?/ Някои хора произлезли от Адам и Ева, а други - от маймуните, това е бисер от мераклите за вишисти

6. Зрелостниците от Кърджали с най-висок резултат на матурите

/Къде да уча?/ София. Зрелостниците от Кърджали, Смолян и Благоевград имат най-висок среден резултат на тазгодишните матури. Това стана ясно Министерството на образованието, в което днес бяха оповестени резултатите от държавните зрелостни изпити 2014 г.


7. Днес е изпитът по български език и литература в СУ

/Къде да уча?/ Кандидатстудентският изпит по български език и литература от редовната сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" започва днес в 9.00 часа, съобщи пресцентърът на висшето училище.

8. Фалшив сайт пуска неверни оценки от матурите

/Къде да уча?/ Разпространяваната в момента информация, че на сайт са публикувани резултатите от държавните зрелостни изпити е невярна, а въпросната интернет страница няма нищо общо с Министерството на образованието и науката.


9. Спират бизнеса с учебниците

/Къде да уча?/ Спестените пари ще отидат за ремонт на школата

10. Училищата обявяват прием на деца в първи клас

/Къде да уча?/ Днес училищата ще обявяват приема на първокласници за учебната 2014/2015 година. Документите се подаваха от януари месец, а крайният срок бе 30 май.

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!