Професионална гимназия по механоелектротехника Ловеч

Описание:

Професионална гимназия по механоелектротехника Ловеч С решение на Министерството на народната просвета от м.юли 1959г. в гр.Ловеч се открива Техникум по механоелектротехника с четири специалности: Двигатели с вътрешно горене, Технология на машиностроенето - студена и топла обработка, Силнотокова промишленост и експлоатация. НАЧАЛОТО! Едно училище, профилирано в областта на техниката, отваря врати за тези млади хора,които са влюбени в техническите открития и новости. През учебната 1959/1960 год. за учебните занятия се предоставят четири класни стаи на Средно смесено училище "Христо Кърпачев", днес СОУ"Св.Климент Охридски". Приемат се ученици със завършен VІІ клас, курсът на обучение е 5 год.На 10 февруари 1960г. тържествено се полагат основите на първия корпус на учебните работилници. През учебната 1961/1962г. се откриват първите паралелки за вечерно и задочно обучение, а през следващата година се осъществява прием по нов учебен план, след завършен VІІІ клас. Курсът на обучение от 5 години става на 4. През учебната 1963/1964г. е завършен учебния корпус и учители и ученици имат удоволствието да работят в просторни, светли и хигиенични класни стаи и работилници, каквито други няма в града. НАСТОЯЩЕТО! През годините Техникум по механоелектротехника, а понастоящем - Професионална гимназия по механоелектротехника, се изгражда и утвърждава като едно елитно училище в града и окръга. В него работят висококвалифицирани учители - 21 общообразователни учители и 30 инженери - специалисти в своята област. В училището се обучават ученици в 5 специалности: Автотранспортна техника, Промишлена електроника, Ел.обзавеждане на производството, Машини и съоръжения за обработка на металите и Техник по газоснабдяване, с курс на обучение 5 години /6 години/. Учениците имат възможност за получаване на ІІІ квалификационна степен - след завършване на ХІІІ клас. Съвременните средства и методи на обучение гарантират високата им професионална подготовка. Успешно се поддържат отношения с две сродни училища в Германия, с които се работи по утвърдени международни програми. Осъществява се обмен на ученици, които преминават едномесечно обучение по практика. Завършилите ПГМЕТ успешно се реализират по специалностите, които са изучавали. Голяма част от тях продължават образованието си във висши технически училища и стават отлични специалисти в своята област.

брой посещения: 5586 от 23.04.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!