Американски колеж в София

Описание:

Американски колеж в София е езикова гимназия с прием след 7.   клас, която предлага обучение на английски език на високо академично ниво на близо 700 момичета и момчета от 8. до 12. клас. Със своята 150-годишна история Колежът е една от най-старите американски образователни институции извън пределите на САЩ. Утвърден е от Министерството на образованието и науката и акредитиран от Американската акредитационна образователна асоциация MSACS, както и от Международната бакалауреатска организация (IBO). Деветдесет и седем процента от нашите ученици са български граждани, които се обучават заедно с представители на 12 други държави, също приети след полагане на приемен изпит.

 

Колежът съчетава ценностите и най-добрите практики на американската педагогика с богатите традиции на образованието в България и Европа. Обучението цели да подготвя любознателни млади хора, които да се справят с най-високите академични изисквания на всеки университет в света.

Всяка година приемаме кандидати, които са завършили 7. клас в годината на кандидатстването и имат успех не по-нисък от много добър 5.00. От 2012 година започваме прием на 160 ученици - 80 момичета и 80 момчета - показали най-добри резултати на приемния изпит. Приемът се извършва единствено въз основа на академичното представяне, без ограничения или привилегии, основани на раса, народност, пол, етнически или социален произход, вероизповедание или обществено положение. Самият изпит се състои от кратко съчинение и тестова част, провежда се на български език и е съобразен с очакваното учебно развитие на учениците от седми клас. За него не е необходима предварителна подготовка.

Обучението в Американския колеж е платено, като всички семейства на български ученици, успешно положили приемния изпит в 7. клас и поканени да се запишат при нас, могат да кандидатстват за намаляване на таксата за обучение, независимо от мястото, на което са се класирали. След като бъдат предоставени всички необходими документи, те се разглеждат и се определя размерът на таксата индивидуално за всяко семейство. Намаляването се извършва единствено на база на финансова нужда и варира от 10% до 90% от размера на таксата за обучение.

Осми клас е посветен на усъвършенстване на владеенето на английски език. При успешното завършване на петгодишния курс на обучение учениците ни получават две дипломи за средно образование - българска и американска. Академичните ни изисквания към учениците са много високи, но всеки един от българските и чуждестранните ни преподаватели работи неуморно за успеха на нашите възпитаници. В допълнение към академичната си работа, учениците ни развиват и талантите си в разнообразни извънкласни занимания по изкуства, спорт, творческо писане и други клубове, където с тях работят професионалисти от съответните области. 

Паркът на Колежа заема площ от 50 акра, като в него са разположени 8 класически сгради, общежитие за двадесет и осем ученици, театрална зала, спортна зала, спортни игрища, тенис корт, библиотека, компютърни лаборатории, класни стаи със съвременно оборудване, както и други съоръжения и помещения в помощ на учебния процес. 


брой посещения: 47608 от 20.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!