Гимназия по керамика и мебелно производство

Описание:

Гимназия по керамика и мебелно производство - Севлиево Училището е открито през 1959 година, като Професионално техническо училище по строителна керамика. Приети са 77 ученика в две паралелки по професията „Стоителна керамика”, с едногодишен срок на обучение. От 1962 година паралелките са три с двугодишен срок на обучение. През 1972 година е построено ученическо общежитие за 200 ученика. От 1973 година започва обучение на учениците по специалносттите „Електромонтьор на промишлени предприятия” с три годишен срок на обучение и „Шлосер-монтьор в керамичното производство”. От 1974 година всички специалности са с три годишен срок на обучение и училището е преобразувано от ПТУ по строителна керамика в СПТУ по строителна керамика. Във връзка с развитието на фирмите в гр. Севлиево в областта на мебелното производство и дървообработването през 1988 година е разкрита нова специалност „Оператор в мебелното производство”. От 1994 година до 1997 година в училището са обучавани ученици от три специалности: „Оператор в силикатното производство” „Оператор в мебелното производство” „Монтьор на електрически машини и апарати” От учебната 1997/1998 бе разкрита специалността „Силикатни технологии” с профил „Технология на порцелановото и фаянсовото производство” с 4 годишен срок на обучение, с прием след основно образование, а през 1998/1999 година специалностт ”Дизайн в силикатното производство” с прием след 7 клас и с 5 годищен срок на обучение.От 2003 година училището е преобразувано на Професионална гимназия по керамика и мебелно производство. Реализацията по професии е пълна в мебелните фирми на Севлиево и във фирмите със силикатно производство.

брой посещения: 6367 от 23.04.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!