Математическа гимназия Гео Милев - Плевен

Описание:

Математическа гимназия "Гео Милев"-Плевен общообразователно, профилирана гимназия Математическа гимназия (МГ) "Гео Милев" е средно учебно заведение в гр. Плевен, България. Създадено е през 1963 г. Днес се помещава в просторна сграда в рамките на ж.к. "Сторгозия" в края на града. В МГ "Гео Милев" редовно се обучават 977 ученика от 68 учителя. Помощният персонал е 19 души. Директор на училището понастоящем е Ирена Борисова, преподавател по физика. МГ "Гео Милев" е утвърден лидер в средното образование на градско равнище, а учениците в нея са традиционни претенденти за призови места в състезания, олимпиади и конкурси в областта на науката, спорта и изкуството, както от регионален и национален, така и от международен ранг. Училището разполага с много добра материална база, която се обновява всяка година. Библиотека с 20 000 книги, като всяка година се добавят нови издания Физкултурен салон Актова зала с 200 места Лекарски кабинет 3 спортни площадки 2 бюфета Математическата гимназия разполага и с няколко модерни кабинета по информатика. Компютрите дават възможност на учениците да изучават постоянно развиващите се информационни технологии, да създават уеб сайтове, презентации, както и да се подготвят за национални състезания по информатика. Дава се и възможност на учителите да преподават интерактивни уроци по физика, химия, биология, география, чужди езици.

брой посещения: 12288 от 20.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!