Езикова гимназия

Описание:

Езикова гимназия "Бертолт Брехт" - Пазарджик Езикова гимназия "Бертолт Брехт" е създанена през 1970 година, когато се откриват две паралелки с изучаване на немски език . Следващата година се оформя като самостоятелна гимназия с преподаване на немски език . Броят на паралелките е шест . Със заповед на Народното събрание училището приема името на световно известния драматург и антифашист Бертолт Брехт . До 1982 г. се приемат по сто ученици, а от 1983 г. по 150 - четири паралелки немски език, една английски език и една френски език . През тези години завършват 20 випуска - общо 2099 зрелостници, от които 1725 вече имат висше и полувисше образование . Много от тях са получили образованието си в Москва, Ленинград, Берлин, Лайпциг, Дрезден и някои са специализирали в САЩ и Китай . Известна за много пазарджиклии като "Немската гимназия" в нея се изучават освен немски и английски, френски и испански език . В близкото бъдеще ръководството се надява да станат още повече - гръцки и италиански . Започнали с четири учителки по немски език днес работят над 30 учители по чужди езици, преминаващи ежегодно през квалификационни курсове у нас и в чужбина . В гимназията всяка година преподават учители от Германия, Англия, Франция и Испания . Училището взаимодейства с културните институти в града и региона, както и с културните институти на Германия, Франция, Великобритания и Испания . Езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик е сред водещите не само в региона , но и сред сродните езикови училища в страната . Високият процент на приетите ученици във висши и полувисши учебни заведения в страната и чужбина са най - сигурният критерий за качеството на подготовка, които получават учениците в гимназията . Преподавателският състав е стабилен и почти стопроцентово се изпълняват изискванията спрямо учебния план и програми за този род училища .

брой посещения: 6162 от 30.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!