Образцова математическа гимназия Академик Кирил Попов

Описание:

Образцова математическа гимназия"Академик Кирил Попов"-Пловдив общообразователно, профилирана гимназия Образцова математическа гимназия "Академик Кирил Попов" е едно от най-елитните училища в град Пловдив, основано на 15 септември 1971 год. Неин първи директор е Димо Малешков. От 1975 г. до септември 2005 директор е Кирил Атанасов. Негов наследник е Ивайло Старибратов, преподавал математика до този момент. Гимназията е известна с постиженията си, а именно 59 медалисти от престижни международни форуми, описани в създадената “Стена на славата”. Само през 2004 година има 7 души олимпийци - математици и информатици.В ОМГ са въведени униформи за учениците. Училището разполага с добра материално техническа база - около 10 компютърни кабинета.Подменена е дограмата на класните стаи с алуминиeва.В някои стаи са подменени чинове. Училището се състои от централна сграда и УПК- учебно-практически корпус.В централната сграда има 2 физкултурни салона. Дворът е голям - с 2 футболни игрища и баскетболни кошове. Всеки срок се провеждат "Ден на самоуправлението" , " Ден на таланта" , спортен празник , Конкурс за най- хубава стая - "Училището - мой втори дом" , а също и футболен турнир. Училището има свой собствен уебсайт и електронен дневник, направени от Радко Динев, Никола Павлов и Христо Петров . Електронният дневник е печелил награди от конкурси.

брой посещения: 12126 от 30.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!