32 СОУ "Св. Климент Охридски"

Описание:

32 СОУ "Св. Климент Охридски" 32 СОУ е с чуждоезиков профил, което дава възможността на учениците да изучават английски език още от първи клас. В трети клас те започват да изучават и руски език. След това те могат да продължат обучението си в прогимназията, изучавайки усилено двата чужди езика и в същото време получавайки прекрасна подготовка по останалите предмети. В гимназията паралелките са 20 - по 3 с усилено изучаване на английски език и 1 с усилено изучаване на руски език във всеки випуск. В 9-ти клас се изучават предмети на избраният чужд език(на английски език те са 4- история, география, биология и химия; на руски език са 3 - история, география и биология). От 11 клас учениците имат право да избират трети профилиращ предмет - БЕЛ или математика. Избралите БЕЛ изучават в 12 клас като четвърти профилиращ предмет история, а избралите математика изучават география. Пълния учебния план на 32 СОУ можете да намерите в приложените таблици: Начален етап ; Прогимназия ; Гимназия УЧИТЕЛИТЕ - Хора с високо университетско образование и значим принос в развитието на българската духовност преподават в 32-ро училище.В училището преподават хора, отдали на професията си по 20 години от живота си и такива, които сега прекрачват прага на класната стая. Много наши бивши ученици прекрачват прага на нашите кластни стаи, но вече като учители, отдадени на професията си. Взаимното уважение и добрият професионализъм създават обстановка за търсене и творчество в работата с учениците. Повече информация за учителите можете да откриете заедно с техни снимки в галерията РОДИТЕЛИТЕ на наши ученици отговарят на въпроса "Защо предпочетохте 32-ро СОУ?" така: -"... Когато дъщеря ми е на училище, аз съм спокойна, а тя усвоява сериозно материала и е защитена." -"... Привлякоха ни високите изисквания и критерии, наложени от традицията, както и възможността да се изучават руски и английски език от 1 и 3 клас."

брой посещения: 23436 от 30.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!