ОДЗ № 90 "Веса Паспалеева"

Описание:

ОДЗ 90 разполага с плувен басейн, музикален и физкултурен салон, с голям двор с много зеленина и площадки за игрите на децата от всички групи. Детското заведение осигурява необходимите условия за за физическо, духовно, нравствено и социално развитие на детето; гарантира неговите права , свободи и сигурност; приобщава го към българските традиции, културни и общочовешки ценности. За децата се грижи високо квалифициран персонал, който осигурява възможност те да изживеят неповторимостта на детството си, заобиколени от обич и всеотдайност. Тук децата усвояват не само знания и умения, но и способност да общуват с другите и да приемат творчески и критично многообразието на заобикалящия ги свят. Възпитателно-образователната работа с яслените групи се провежда от компетентен педагог. Сред основните приоритети в работата на ОДЗ 90 са: - създаване на оптимални условия за учебна дейност и подготовка на децата за постъпване в първи клас; - взаимодействие и партньорство между екипа на детското заведение и семейството чрез консултативен кабинет за родители; - изграждане на позитивна подкрепяща среда. По желание на родителите предлагаме и следните допълнителни педагогически услуги: - плуване; - ранно чуждоезиково обучение по английски език; - народни, модерни и латино-танци; - вокална група; - вероучение за основните християнски добродетели и ценности за децата от подготвителната група. ОДЗ 90 организира за децата зимен, летен отдих и зелено училище. Цялостната дейност на екипа е насочена към създаване на оптимални условия за превръщане на ОДЗ № 90 в притегателен център за децата и родителите. ОДЗ 90 няма да работи с деца от 01.07.2008г.до 31.08.2008г. поради извьршване на основни ремонтни дейности.Децата са пренасочени кьм дежурни детски градини по изготвен график ВНИМАНИЕ!!! Поради продьлжаване на ремонтните дейности в ОДЗ 90,основната сграда работи сьс сборни групи от 01. 09.2008г., а приема на деца вьв филиалната сграда ще започне от 29.09.2008г. Забележка:Разликата в общия брой места и броя на свободните места в групите на детска ясла ,е поради оставащите в яслените групи деца, които не са навършили 3 години ОБЯВА ЗА КОНКУРС На 08,10,2008г. от 14,00ч. ще се проведе конкурс по документи за избор на фирми, извършващи допълнителни педагогически услуги по: 1. Чуждоезиково обучение - английски език 2. Плуване 3. Футбол 4. Народни танци 5. Латино и модерни танци и мажоретен състав.

брой посещения: 5247 от 28.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Кандидат-студентите в СУ пишат по темите за Априлското въстание и България в навечерието на Балканската война

/Къде да уча?/ С изпит по история на България продължава първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2014/2015 г., съобщиха от пресцентъра на университета.

2. Единен изпит спестява поне 400 лв. на кандидат-студент

/Къде да уча?/ Общи изпити по отделните специалности ще спестят сериозни суми на семействата на кандидат-студентите, показа проверка на "24 часа".


3. Днес започва записването за матури

/Къде да уча?/ Днес започва записването за явяване на матури, съобщава Нова телевизия. Абитуриентите трябва да подадат заявления за допускане до изпит най-късно до 21 март.

4. Проф. Клисарова: Развиваме науката, образованието и бизнеса в едно

/Поглед.инфо/ Споразумението с "Уестингхаус" е една крачка, която ние правим, за да развиваме науката, образованието и бизнеса в едно, заяви образователният министър Анелия Клисарова.


5. Хомеопатията е новият хит в училище

/Къде да уча?/ Специалист по хомеопатия и фитопродукти - това е новият хит в училищата през тази година.

6. Тийнейджър се самоуби след подигравки на съученици

/Къде да уча?/ 16-годишният Станислав Станев от Горна Оряховица се е самоубил ритуално заради системен тормоз от страна на съучениците му. Това става ясно при разследването за смъртта на момчето, която потресе града на 13 януари, пише "Труд".


7. Само с шестици в елитните гимназии заради намалени паралелки

/Къде да уча?/ Отлични оценки ще трябва да изкарат тазгодишните кандидат-гимназисти, ако искат да влязат от раз в елитна гимназия в София. Затова 9922-ма седмокласници в столицата ще се състезават за 7906 места. Това съобщи шефката на столичния просветен инспекторат Ваня Кастрева, пише "Монитор".

8. Свиват приема в топгимназии

/Къде да уча?/ Две от най-добрите училища компенсират намаления брой деца в паралелките с това, че ще приемат един клас повече. Това са Втора немска и Националната финансово-стопанска гимназия.


9. Моделът за финансиране на висшето образование

/Къде да уча?/ 1. Предварителни бележки
Стратегията за развитие на висшето образование за периода 2014-2020 г. е документ, който ще наложи своя отпечатък върху развитието на системата на висшето образование. Затова бих искал в хода на обсъжданията да предложа един възможен и според мен оптимален модел за финансирането на висшето образование.

10. Клисарова: Ще има извънредни часове за отсъстващите ученици

/Къде да уча?/ Отсъстващите ученици задължително ще трябва да наваксват изпуснатия материал в часовете за консултации на учителите. Идеята е всяко дете, което е отсъствало продължителен период, да посещава отделни занятия извън учебно време, които да му помогнат да усвои пропуснатите уроци, обяви министърът на образованието проф. Анелия Клисарова, пише „Монитор.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!