ОДЗ № 90 "Веса Паспалеева"

Описание:

ОДЗ 90 разполага с плувен басейн, музикален и физкултурен салон, с голям двор с много зеленина и площадки за игрите на децата от всички групи. Детското заведение осигурява необходимите условия за за физическо, духовно, нравствено и социално развитие на детето; гарантира неговите права , свободи и сигурност; приобщава го към българските традиции, културни и общочовешки ценности. За децата се грижи високо квалифициран персонал, който осигурява възможност те да изживеят неповторимостта на детството си, заобиколени от обич и всеотдайност. Тук децата усвояват не само знания и умения, но и способност да общуват с другите и да приемат творчески и критично многообразието на заобикалящия ги свят. Възпитателно-образователната работа с яслените групи се провежда от компетентен педагог. Сред основните приоритети в работата на ОДЗ 90 са: - създаване на оптимални условия за учебна дейност и подготовка на децата за постъпване в първи клас; - взаимодействие и партньорство между екипа на детското заведение и семейството чрез консултативен кабинет за родители; - изграждане на позитивна подкрепяща среда. По желание на родителите предлагаме и следните допълнителни педагогически услуги: - плуване; - ранно чуждоезиково обучение по английски език; - народни, модерни и латино-танци; - вокална група; - вероучение за основните християнски добродетели и ценности за децата от подготвителната група. ОДЗ 90 организира за децата зимен, летен отдих и зелено училище. Цялостната дейност на екипа е насочена към създаване на оптимални условия за превръщане на ОДЗ № 90 в притегателен център за децата и родителите. ОДЗ 90 няма да работи с деца от 01.07.2008г.до 31.08.2008г. поради извьршване на основни ремонтни дейности.Децата са пренасочени кьм дежурни детски градини по изготвен график ВНИМАНИЕ!!! Поради продьлжаване на ремонтните дейности в ОДЗ 90,основната сграда работи сьс сборни групи от 01. 09.2008г., а приема на деца вьв филиалната сграда ще започне от 29.09.2008г. Забележка:Разликата в общия брой места и броя на свободните места в групите на детска ясла ,е поради оставащите в яслените групи деца, които не са навършили 3 години ОБЯВА ЗА КОНКУРС На 08,10,2008г. от 14,00ч. ще се проведе конкурс по документи за избор на фирми, извършващи допълнителни педагогически услуги по: 1. Чуждоезиково обучение - английски език 2. Плуване 3. Футбол 4. Народни танци 5. Латино и модерни танци и мажоретен състав.

брой посещения: 5469 от 28.03.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".

2. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com


3. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

4. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


5. Германия иска стаж от кандидат-студенти

/Къде да уча?/ Вече стана традиция около 1/10 от всеки випуск абитуриенти да отива да учи в чужбина. В последните години се очертават и някои любопитни тенденции при кандидатстването, които карат и чуждите университети да променят изискванията към нас.

6. Отварят зъболекарски кабинети в благоевградски училища

/Къде да уча?/ Две училища в Благоевград ще да дадат под наем свои свободни помещения на стоматолози. Предложенията на директорите на Единадесето основно училище „Христо Ботев" и на Осмо СОУ „Арсени Костенцев" бяха одобрени на сесия на общинския съвет днес. За целта ще се проведе публичен търг за отдаване под наем на части от училищните сгради, които са публична общинска собственост, пише "Стандарт".


7. Коригират грешките в скандалния учебник по история за 3 клас

Проф. Радева, която е автор на учебника "Човекът и обществото" се ангажира, че ще коригира фактологическите грешки, които има в него.

8. 2000 нови студенти ще учат в Русенския университет

Русенският университет откри учебната 2014/2015 година с повече от 2000 нови студенти, като 33-ма от тях са приети с пълно отличие. Това съобщиха от висшето училище в крайдунавския град.


9. НГДЕК никога няма да се върне в ремонтираната сграда на "Баба"

В началото на учебната година една от най-елитните гимназии в България НГДЕК не успя да стартира учебния процес, поради недовършени ремонтни дейности. Експерт от РЗИ установи, че условията на 4-я етаж в сградата на 13-то ОУ не са приемливи и издаде предписания.

10. Първи учебен ден - 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната

На първия учебен ден днес се очаква около 64 000 първокласници да влязат в класните стаи в страната, като от тях в София децата в първи клас да са около 10 000.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!