ЕТ "Евгения Христова"-Компютърно обучение

Описание:

Аз съм Евгения Христова (1956) и съм завършила ВМЕИ "Ленин", сега Технически Университет - София със специалности машиностроене и приложна математика. Занимавам се с компютърно обучение от 1994 година. Фирмата всъщност е семейна, моят съпруг, който е инженер по радиоелектроника, ми помага за хардуера, а към нас се присъединяват и децата ни, в момента студенти също в ТУ. Занимаваме се главно с обучение по компютърна грамотност, но поемаме и консултански задачи и някои други компютърни услуги. Една от насоките на работата е свързана с образователния софтуер. Предлагаме онлайн обучение за малко напреднали потребители. За сега са достъпни следните курсове: * G-MS - безплатен курс за вградените в MS Office графични обекти; * WORD - курс по текстообработка; * Excel - курс за електронни таблици; * Access - курс за работас база данни; * VBA & Excel - курс за Visual Basic for Application и неговото приложение в Excel ; * Free utility; Първата програма, свързана с образователния софтуер е ALED Typist Тук използвахме нашия опит с подобна стара програма преди много години и Java. Така програмата е универсална по отношение на операционната система. Насочили сме се към използване на графични редактори под GPL лиценз. Основно работим с GIMP, но подготвяме курсове по 3D и CAD програми също под GPL лиценз. Нашите курсове са създадени на основата на опита, който имаме при обучението на възрастни потребители за работа с компютър. Те могат да се ползват от потребители, които имат основни познания за файловете и папките и които искат да усвоят и усъвършенстват уменията си за работа с текстообработваща програма, без да губят време за посещение на курсове. Застъпени са следните моменти: * Усвояване на абсолютно необходимите команди за елементарните действия с програмата - писане на текст и формули, съхраняване на файла, форматиране, копиране; * Умение за решаване на най-често срещаните в практиката задачи - някои изисквания за създаване на общоадминистративнит документи, често срещани грешки и несполуки; * Умение за ориентиране в непознатите функции на програмата с цел намиране на решение на необичайните или по-рядко срещаните задачи - работа с таблици, стилови формати, настройки на ленти и бутони, пароли, търсене и др.; * Умение за ориентиране и използване на други подобни програми, например такива, работещи под Linux. Боравенето с информацията в съвременния свят е различно от онова, с което поколението на днешните 40-50 годишни е свикнало, а именно, че добре знаеш нещо, когато можеш да го възпроизведеш "..и на сън да те бутнат"! Компютърната грамотност означава и умение за ориентиране и самообучение в непозната програма.

брой посещения: 17329 от 29.04.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!