Новини от МОН (МОМН)

Дават стипендия, за да следваш за учител

24.02.2014 | /Къде да уча?/ Зрелостниците, които се насочват към учителската професия, да бъдат осигурени с целеви стипендии за обучението си във вуз, включително и от местната и регионалната власт. Това предвижда проектостратегията за развитие на педагогическите кадри, която министерството на образованието е публикувала на сайта си за обществено обсъждане.


Професията 'учител' става държавно регулирана

22.02.2014 | /Къде да уча?/ Професията "учител" да стане държавно регулирана професия предлага Министерството на образованието и науката в проект за Национална стратегия за развитие на педагогическите кадри 2014-2020 година.


Министър Клисарова: Няма да се закриват висши училища

21.02.2014 | /Къде да уча?/ Министърът на образованието проф. Анелия Клисарова гарантира, че няма да се закриват висши училища и че се работи за повишаване качеството на образованието, така че да няма безработни висшисти.


Приоритет за правителството е обучението на младежи с основно образование

21.02.2014 | /Къде да уча?/ Правителството прие Национален план за изпълнение на Европейската гаранция за младежта. Приоритет в заложеното там финансиране е обучението и заетостта на младежи с основно или по-ниско образование.


Правителството се кани да раздава таблети на всички ученици

20.02.2014 | /Къде да уча?/ Всеки български ученик да има таблет или преносим компютър в училище. Това е една от основните цели в новата стратегия на правителството за образованието за "Ефективно прилагане на информационни и комуникационни технологии в образованието и науката 2014-2020", съобщава "Труд".


Пускат система за онлайн изпитване

19.02.2014 | /Къде да уча?/ Учениците да се явяват на национален изпит по информатика след завършване на осми клас. Идеята е препитването да оцени дигиталната компетентност на тийнейджърите. Това предвижда „Стратегията за ефективно прилагане на информационни и комуникационни технологии в образованието и науката”, изготвена от просветното министерство за периода 2014 - 2020 г., съобщава „Монитор“.


История, български и география до 12-и клас

18.02.2014 | /Къде да уча?/ История на България, български език и география задължително ще има в 11-и и 12-и клас. Това съобщи министърът на образованието проф. Анелия Клисарова.


Нов директор на РИО в Стара Загора

18.02.2014 | /Къде да уча?/ Донка Симеонова, досега зам.-директор на основното училище „Кулата" в Града на розите, е новият директор на регионалния инспекторат по образование.


Клисарова: Историята остава в програмата

18.02.2014 | /Къде да уча?/ София. Предметът история ще бъде включен в програмата на 11-и и 12-и клас и по новия закон за училищното образование. Това съобщи министърът на образованието Анелия Клисарова, цитирана от БНР.


Матури и за 4-годишните

17.02.2014 | /Къде да уча?/ Още на 4 години децата ще държат миниматури от началото на следващата учебна година. Тестването ще е по езиково развитие на малките в детските градини, пише "24 часа".
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!