Новини от МОН (МОМН)

МОН: Ще има промени с историята в училище едва след приемането на нов закон

17.02.2014 | /Къде да уча?/ Промени в учебните програми по история може да има едва след приемането на нов Закон за средното образование и обществено одобрение за тях. Това се посочва в официална позиция на Министерството на образованието и науката (МОН) по повод твърденията, че предметът история може да отпадне от учебните програми за 11-и и 12-и клас.Копирано от standartnews.com


Историята отпадна от програмата за 11 и 12 клас

14.02.2014 | /Къде да уча?/ Образователното министерство предвижда предметът „История” да отпадне от програмата за 11 и 12 клас. Има идея за цялостна промяна в броя на часовете по история, както и разместване на учебния материал. До края на месеца се очакват коментарите на учителите за реформата.


Дават 21 млн. лв. допълнително на университетите

12.02.2014 | /Къде да уча?/ София. Правителството одобри 21 422 145 лв. допълнителни трансфери за държавните висши училища. Парите са предвидени в Закона за държавния бюджет за тази година.


България въвежда дуалната система в образованието

12.02.2014 | /Къде да уча?/ София. България ще въведе дуалната система, която комбинира учене по време на работа, увери пред представители на бизнеса министърът на образованието Анелия Клисарова на втория панел на националния форум "Правителство – бизнес" в зала 3 на НДК.


Клисарова: Учениците са по-красиви в униформи

10.02.2014 | /Къде да уча?/ София. "Трябва да има униформи, това прави учениците красиви". Това заяви министърът на образованието и науката Анелия Клисарова вчера. Тя смята, че е важно да има регулаторен механизъм, по който да се определя цената на тази униформа.


Министър Клисарова: Един изпит - вход за всички университети

10.02.2014 | /Къде да уча?/ Тотална промяна на системата за влизане в университет и за финансирането на висшите училища предложи вчера министърът на образованието проф. Анелия Клисарова.


Клисарова: ВУЗ-овете няма да пострадат финансово, ако бъдат намалени таксите

06.02.2014 | /Къде да уча?/ Университетите няма да пострадат финансово, защото ще бъдат намалени студентските такси във връзка с новите предложения за финансиране на вузовете. Това каза пред БНР министърът на образованието проф. Анелия Клисарова.Клисарова: Нашата рейтингова система е сред най-добрите в Европа

31.01.2014 | /Къде да уча?/ Третото издание на нашата рейтингова система показва, че тя е една от най-добрите рейтингови системи в Европа, каза министър Анелия Клисарова при откриването на пресконференция по темата. Тя изтъкна предимствата на системата, сред които са база за сравнимост не само между висшите училища, но и между самите професионални направления, прозрачност на висшето образование, многообразие на индикаторите, възможност за анализи и оценки и за вземане на управленски решения.


Министър Клисарова: Завършилите университет работят най-често като продавачи

30.01.2014 | /Къде да уча?/ Голяма част от завършилите в университет определено професионално направление работят нещо друго, най-често като продавачи.


Официално: Край на грипната епидемия в София

29.01.2014 | /Къде да уча?/ Грипната епидемия в София-град се отменя и падат ограничителните мерки. Това става по разпореждане на шефа на Столичната регионална здравна инспекция д-р Огнян Иванов, пише BNews.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!