Новини от МОН (МОМН)

По 27 000 лева допълнително за училищата

10.01.2014 | /Къде да уча?/ По 27 000 лева ще получат училищата към делегираните си бюджети. За детските градини пък сумата е 17 000 лева.


Министърът на образованието: Децата ни не са неграмотни, започваме реформите в система

07.01.2014 | /Къде да уча?/ Децата ни не са неграмотни. Те просто не са подготвени за тестовете по формата "Пиза". Точно поради тази причина започваме реформите в образователната система и въвеждането на Дуалната система. Това каза министърът на образованието Анелия Клисарова в предаването "Лице в лице" по bTV.


Делегираните бюджети направиха лошо разпределение на децата между училищата

09.12.2013 | /Къде да уча?/ Има една много сериозна диференциация между децата от различен социален статус. Тези деца остава на дъното, това противоречи на нашите намерения за предоставяне на равни права. Това заяви министърът на образованието и науката Анелия Клисарова в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви.


Коледната ваканция на учениците ще е цели 16 дни

28.11.2013 | Образователният министър Анелия Клисарова удължи коледната ваканция на учениците. Така децата ще почиват цели 16 дни. Коледната ученическа ваканция ще започне от 21 декември и ще продължи до 5 януари (неделя) включително.


Променят правилата за училищата

31.10.2013 | Обяд и транспорт до учебното заведение ще получават учениците от средищните училища и догодина. Това стана ясно след заседанието на кабинета, на което бе увеличен броят на защитените и на средищните училища.


Клисарова: Студентите трябва да имат позиция, въпросът е как я изразяват

30.10.2013 | /Къде да уча?/ Студентите имат право и трябва да имат гражданска позиция. Въпросът е как те я изразяват. Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на образованието, младежта и науката Анелия Клисарова и допълни: „Ако създадем условия, въпреки протестите, на тези студенти, които искат да продължат да учат в този момент, то мисля, че няма да има опасност от обявяването на нулева година в университетите."


Увеличават броя на защитените училища

30.10.2013 | /Къде да уча?/ С още 9 нови училища ще се увеличи списъка на защитените учебни заведения в страната. За момента в България има 127 защитени училища, които получават допълнително финансиране от държавата.


Ваканциите през новата учебна година

19.07.2013 | Четири ваканции през следващата учебна година - есенна, коледна, зимна и пролетна, предвижда проект, публикуват на сайта на Министерството на образованието и науката.


Референдум за Ботев

29.06.2013 | Съдбата на Ботев и Вазов в учебните програми ще се решава с референдум. Допитване сред учителите по български език трябва да установи кои творби в крайна сметка да останат в учебниците. МОН се реши на "изборите", след като преди седмица избухна скандал заради проекти за нови учебни програми, качени на сайта на министерството.


Клисарова: Няма да отпаднат българските класици от учебните планове и програми

21.06.2013 | Няма да отпаднат българските класици от българското образование, защото нито аз като министър, нито правителството имаме намерение да потъпкваме нравственото и патриотично възпитание на нашите деца. Това заяви министърът на образованието и науката Анелия Клисарова пред журналисти в Народното събрание.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!