Новини от медиите

Вълшебно масло гарантирало шестица на матурата

21.05.2014 | /Къде да уча?/ Ден преди матурата абитуриентите започнаха да споделят информация във Фейсбук за вълшебно масло, което гарантирало шестица на изпита. Източникът е сайтът zdrave.wc.


Родители откриха грешка в миниматурата

16.05.2014 | /Къде да уча?/ ТЕСТЪТ ПО „ЧОВЕК И ПРИРОДА” СЪЗДАДЕ СМУТ
Родители откриха грешка в миниматурата
МОН: Няма гаф, голяма част от децата са отговорили правилно


Хомеопатията е новият хит в училище

26.02.2014 | /Къде да уча?/ Специалист по хомеопатия и фитопродукти - това е новият хит в училищата през тази година.


Тийнейджър се самоуби след подигравки на съученици

26.02.2014 | /Къде да уча?/ 16-годишният Станислав Станев от Горна Оряховица се е самоубил ритуално заради системен тормоз от страна на съучениците му. Това става ясно при разследването за смъртта на момчето, която потресе града на 13 януари, пише "Труд".


БСК: Реформата в образованието е възможна, ако 15-годишните работят

25.02.2014 | /Къде да уча?/ „Няма как да се случи реформата в образованието без достъп на 15-годишните до трудовия пазар”, заяви зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.


Грипна кървава пневмония се разгръща за часове и оставя тежки следи!

25.02.2014 | /Къде да уча/ Болните от грип трябва задължително да излязат в болничен и да стоят вкъщи, дори да карат по-леко заболяването, защото вирусът се предава изключително бързо. Това съветва началникът на Клиниката по белодробни болести на Военномедицинската академия доц. доктор Коста Костов, цитиран от "24 часа".


Тетрадки с псувни на английски – хит сред пуберите

25.02.2014 | /Къде да уча?/ Тетрадки с псувни на английски, надлежно написани на последната страница, са хит сред столичните тийнейджъри. За това алармира Нова телевизия родител, чието дете донесло вкъщи актуалната тетрадка и се похвалило с новия „речник“.


Школата в беден район вдигат заплатите на учителите

24.02.2014 | /Къде да уча?/ Училищата в по-бедните региони на страната да дават по-високи заплати. Това предвижда проект за стратегия за развитие на педагогически кадри на министерството на образованието.


Юри Михалков: Българският език капитулира за четвърт век

24.02.2014 | /Къде да уча?/ В последните двайсет години, най-вече покрай развитието на технологиите, българският език вдигна белия флаг пред нашествието на чуждиците.


Д-р Бостанджиев: Емоционалното образование намалява рисковите поведения в младежка възраст

22.02.2014 | /Къде да уча?/ В повечето цивилизовани страни по света, младите хора се подготвят от рано за отговорните им роли на семейни партньори и родители.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!