Новини от медиите

Депутатите връщат въпроса за пътуванията на ученици към министерството

22.02.2014 | /Къде да уча?/ Депутати ще искат становище на образователното министерство по проектозакона на Министерски съвет, с който се разрешава ученически превози да се извършват и в част от тъмните часове на денонощието.


Класическата гимназия остава в сградата на 13-то училище

21.02.2014 | /Къде да уча?/ Министърът на културата Петър Стоянович издаде заповед, с която възлага на директора на Национална гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" учебните занятия да продължат в сградата, находяща се на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 63, съобщиха от пресцентъра на министерството.


В проект е отварянето на национално училище по изкуствата в Кюстендил

21.02.2014 | /Къде да уча?/ Почти готов е проектът за разкриване на национално училище по изкуствата в Кюстендил.


Шефката на Класическата – на прокурор

21.02.2014 | /Къде да уча?/ Родители и учители са сезирали прокуратурата за неправомерно уволняване на преподаватели от директорката на Класическата гимназия Мариела Папазова.


Пенсионираните учители да получават по 20 брутни заплати

21.02.2014 | /Къде да уча?/ Синдикатът на българските учители е предложил при пенсиониране учителите да получават обезщетение от 20 брутни заплати. Това обяви председателят на синдиката Янка Такева.


Министър прати две проверки в Класическата

21.02.2014 | /Къде да уча?/ До седмица ще стане ясно дали има азбест в сградата на Класическата гимназия в столицата, намираща се в квартал "Модерно предградие".Копирано от standartnews.com


Ученически превози ще се извършват и в тъмни часове

20.02.2014 | /Къде да уча?/ Ученически превози вече ще могат да се извършват и в част от тъмните часове на денонощието. С промени в Закона за туризма се разрешава от март до октомври превозите да се извършват до 22.00 часа, а през останалата част от годината - до 20.00 часа.


Класическата в центъра още седмица

19.02.2014 | /Къде да уча?/ Класическата гимназия ще остане в центъра на София, в сградата на 13-о ОУ още поне седмица. Министърът на културата Петър Стоянович издаде вчера заповед, с която отлага преместването на НГДЕК в сградата на ул. „Баба” с още седем дни.


Дават 28 млн. за стажове

18.02.2014 | /Къде да уча?/ София. 28 млн. лева са отпуснати, за да могат младите хора да карат стажове по специалността си, докато учат. Сумата е част от плана за действие на националната програма "Учене през целия живот", която разпределя общо над 260 млн. лева от Брюксел.


Учители в НГДЕК готови с оставки

18.02.2014 | /Къде да уча?/ Учители в Класическата гимназия са готови със заявления за напускане, ако бъдат принудени да се върнат в старата сграда в "Модерно предградие". Те заявиха, че вече има около 20 преподаватели, които са написали оставките си.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!