Новини от медиите

Учители настояват за вечерен час и униформи за всички ученици

18.02.2014 | /Къде да уча?/ За вечерен час до 22.00 часа и униформи за всички ученици настояват учителите от Гражданското движение в полза на образованието „Христо Г. Данов". Това стана ясно на среща в Пловдив, на която учители от движението обсъдиха проблемите на обучението в средното образоване.


Петокласник създаде сайт помагало в помощ на учениците

18.02.2014 | /Къде да уча?/ Петокласникът Кристиян Стефанов се е отдал на работа по създаване на сай "Учебно помагало - Помня лесно".


Протест брани историята в 11-и клас

17.02.2014 | /Къде да уча?/ Социалните мрежи пощуряха срещу идея да се премахне задължителното изучаване на история в 11-и и 12-и клас.


Ученическите пътувания - до 20 ч през зимата и 22 ч през лятото

15.02.2014 | /Къде да уча?/ Организираните пътувания на деца и ученици трябва да приключват до 20 часа през зимата (от октомври до март) и до 22 часа през лятото (от април до септември).


Учителка по история от елитно школо почина пред възпитаниците си

15.02.2014 | /Къде да уча?/ Учителката по история в най-елитното училище в Града на тепетата - Езикова гимназия "Пловдив", Илиана Стойчева, е починала внезапно днес, съобщава Plovdiv24.bg.


Ученичка нахлупи кошче за боклук върху учителка

14.02.2014 | /Къде да уча?/ Скандал между ученичка и учителка разтърси 5-о СОУ "Георги Измирлиев" в Благоевград. Ученичката от 9-и "А" клас Каролина Дренкова (на снимката) нахлупи кошче за боклук върху главата на преподавателката си по химия Фронка Мавродиева, пише "Вяра".


Родители настояват за оставката на директорката на НГДЕК

12.02.2014 | /Къде да уча?/ Сагата със сградата на Класическата гимназия най-сетне намери разрешение, след като в понеделник вечерта Министерството на културата обяви, че учениците се връщат на стария си адрес в столичния кв. "Модерно предградие".


НГДЕК се връща в Модерно предградие

11.02.2014 | /Къде да уча?/ Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“ (НГДЕК) се завръща в ремонтираната с европейски средства сграда в столичния квартал „Модерно предградие“.


Първа смарт класна стая в Пловдив

11.02.2014 | /Къде да уча?/ Първата смарт класна стая в Пловдив бе открита вчера, 11 февруари, в Образцовата математическа гимназия „Академик Кирил Попов“.


Ученици с мобилно приложение за телескопи

07.02.2014 | /Къде да уча?/ Русе. След като русенски инженер създаде андроид приложение за матурата, сега ученици от дунавския град са автори на андроид приложение за насочване на телескопи. "Нави Скоп" е дело на Михаил Станев и Симеон Стефанов, които са десетокласници от Математическата гимназия в Русе.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!