Новини от медиите

Помощ! Детето ще е в първи клас!

07.02.2014 | /Къде да уча?/ Кое е най-доброто училище за моя първолак? Е, на този въпрос еднозначен отговор може да получите едва след като детето ви завърши училище.


Успешни ученици се създават с добра дума, не с обиди

06.02.2014 | /Къде да уча?/ Различни проучвания показват, че учителите са преуморени и стресирани, а българите стават все „по-прости".


Бумащина къса нервите на учителя

05.02.2014 | /Къде да уча?/ София. Бюрокрация и удължено работно време са най-големият стрес за учителите. Това показва проучване на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".


Проучване: Учителите ни са преуморени и стресирани

05.02.2014 | /Къде да уча?/ Учителите ни са преуморени и стресирани. Причината е, че работят средно по 48 часа седмично при норма от 40 часа, фиксирана в Кодекса на труда. Това показват резултатите от национално проучване на синдикат „Образование” относно работното време на учителите, информира "Монитор".


Вафлите и кроасаните - пълни с трансмазнини

04.02.2014 | /Къде да уча?/ В кроасаните се съдържат около 5 грама трансмазнини. Това води до съществено натрупване, а те остават в организма и не се разграждат, а това може да доведе до здравословни проблеми. Това каза в студиото на Нова телевизия проф. Донка Байкова.


Родители гневни, че ученическите олимпиади са в един и същи ден

03.02.2014 | /Къде да уча?/ Датите на ученическите състезания и олимпиади съвпадат и децата не могат да се явяват на тях, алармираха пред “Труд” родители. Според тях това е лоша практика от години и спира добре подготвените ученици.


Ученици от Разлог на стаж във фирми

03.02.2014 | /Къде да уча?/ 51 ученици от Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии "Никола Стойчев" в Разлог ще се обучават в местни фирми и ще имат възможност да затвърдят теоретичните си знания на практика.


По-високи заплати за младите учители

31.01.2014 | /Къде да уча?/Министерството на образованието обмисля увеличаването на началната заплата на младите учители от юли тази година.


25% от завършилите заминават за чужбина

31.01.2014 | /Къде да уча?/ Близо 25% от завършилите висше образование в България през последните 5 години не се осигуряват в страната. Това посочи Боян Захариев от Институт „Отворено общество” по време на представянето на резултатите от Третата рейтингова система. Що се отнася до останалите тук – едва 46% от наетите работят на позиция, която изисква висше образование, става ясно от обобщението.


1550 деца с увреждания напускат "домовете" тази година

31.01.2014 | /Къде да уча?/ Велико Търново. 1550 деца с увреждания трябва да намерят нов дом и семейство и да бъдат изведени от специализираните институции, съобщи Ева Жечева, председател на Държавната агенция за закрила на детето. През миналата година едва 23 деца са били изведени от детските домове и са настанени в два центъра от семеен тип, стана ясно по време на национална работна среща на регионалните екипи по деинституционализация на грижата за деца.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!