Новини от медиите

Снегът затваря училища

27.01.2014 | /Къде да уча?/ Метър и половина в Силистра, дървена ваканция и във Варна


Два законопректа отлежават в парламента

26.01.2014 | /Къде да уча? Два проекта за поправки в закона за професионалното образование са внесени за разглеждане в Народното събрание.


390 823 ученици с кариерно ориентиране

26.01.2014 | /Къде да уча?/ Една от основните причини за липсата на интерес към професионалните гимназии е, че децата нямат никаква информация за професиите и за възможното си бъдещо развитие. Това е един от основните изводи в анализ на образователното министерство по темата.


Никой не иска да е рибар или килимар

26.01.2014 | /Къде да уча?/ Сред многото низвергнати специалности от учениците са тези за рибарите, по религия и такива като бродировач, килимар, производител на дървени детски играчки и т.н. Те съществуват наред с по- новите като гувернантка, монтажист на алуминиева дограма, фитнес инструктор, лична охрана, аниматор, организатор на шоу програми, офис секретар и т.н.


Как държавата обучава специалисти: Търсят се заварчици, но се преподава за готвачи

26.01.2014 | /Къде да уча?/ Общо 136 283 ученици се обучават в 457-те професионалните гимназии в страната.
Но на пазара като цяло няма квалифицирана работна ръка.


Младите хора с дипломи, но неграмотните растат

26.01.2014 | /Къде да уча?/ Българите без завършено начално и основно образование намаляват, броят на студентите и висшистите расте. Но в същото време се увеличават неграмотните.


Младите искат сами да си бъдат шефове

25.01.2014 | /Поглед.инфо/ София. Все по-малко млади хора учат професия, но все повече от тях искат да правят собствен бизнес. Това става ясно от национална стратегия за младежта, изготвена от Министерството на младежта и спорта. Статистическите данни в нея очертават профила на младите българи в последните няколко години.


Учители използват Туитър като учебно помагало

25.01.2014 | /Къде да уча?/ Много преподаватели се ядосват, когато учениците пишат туитове в клас, но други използват социалната медия като учебно помагало, пише онлайн изданието на NBC News, цитирано от "Фокус".


Децата да не качват клипчета без контрол

24.01.2014 | /Къде да уча?/ Детето да не качва и да изпраща на никого свои снимки или видеозаписи, без да иска разрешение от родител.


Всеки четвърти жертва на онлайн тормоз

24.01.2014 | /Къде да уча? Онлайн тормозът започва с обидни коментари и може да стигне до публикуване на унизителни снимки и видео за дете.
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!