Курс за бъдещи родители - Център "Съвременни родители"

Описание:

Програмата на курсовете за бъдещи родители се състои от три раздела: бременност, всичко за раждането и следродов период. Бременност Първият раздел на курса ще Ви помогне да разберете как най-добре да подготвим организма за раждането. Той включва физиологията, психологията и духовността на бременността, физическата подготовка, въпроси за храненето, за закаляването на бъдещата майка, корекция на здравословното й състояние. Освен това в програмата се отделя голямо внимание на различни методи на релаксация и концентрация, на юридическите аспекти на майчинството, на сексуалните отношения, на ролята на бъдещия татко и как да поддържа своята бременна половинка. Всичко за раждането Този раздел е посветен на психологията и физиологията на самото раждане. Подробно се разглеждат етапите на раждането; отработват се различни техники на дишане по време на контракциите и релаксацията между тях; разказваме за видовете обезболяване, за възможните родови пози, за техните плюсове и минуси. Разиграват се сценарии на конкретни родови ситуации, описва се раждане в екстремални условия и практиката на родилните домове в София. Следродов период И най-накрая — следродовия период — особеностите на първите дни и месеци от живота на бебчето, на грижите за него, на кърменето, на възстановяването на майката. Нашите занятия не са само сухо излагане на необходимия материал. Теоретичните лекции плавно преминават в практически занимания, психологическите тренинги дават възможност да опознаем себе си и да разкрием вътрешните си ресурси, арт-терапията помага да излеем морето от емоции в танц на цветовете, разнообразният видео материал разширява кръгозора и подпомага усвояването на теорията. И не на последно място — живото общуване. С инструкторите, които създават особено емоционално пространство на спокойствие, уют и умиротворение, и винаги намират време да обсъдят интересуващите Ви въпроси. С такива като Вас бъдещи родители, с нетърпение очакващи срещата с малкото чудо — детенцето!

брой посещения: 6748 от 23.10.2008

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!