Дискусия "Образование"

Юлиян Петров от КТ „Подкрепа”: Средствата, които се отделят за образование, са крайно недостатъчни

09.09.2011 | Средствата, които се отделят за образование, са крайно недостатъчни. Това каза пред Агенция „Фокус” председателят на Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” -Юлиян Петров по повод направени от синдикатите предложения, касаещи промени във финансирането на образователната система у нас. По думите на Петров – средствата, които се отделят за образование у нас, са крайно недостатъчни не само в сравнение с европейския, но и с балканския опит. „


МОМН ЛЪЖЕ СЕБЕ СИ, НАС ИЛИ ГЕРБ?

20.06.2011 |
„КОНЦЕПЦИЯТА” ЗА ЗАКОНА ЗА УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ПРОБЛЕМИ И НЕДОМИСЛИЯ
МОМН ЛЪЖЕ СЕБЕ СИ, НАС ИЛИ ГЕРБ?
ПОДРОБЕН АНАЛИЗ ОТ РАЙЧО РАДЕВ, УЧИТЕЛ ПО ФИЛОСОФИЯ И ДИРЕКТОР НА СУ „ОЛИМПИЕЦ” ПЕРНИК


Добрият учител е достатъчен Закон божи

28.09.2010 | Не пречете на децата да дойдат при мен, беше изрекъл Иисус Христос. Но - доколкото познавам Писанието - никъде не казва: водете ми ги на задължително избираемо.
Затова съзрях много странности в литийното шествие и молебена, организирани от Българската православна църква по повод желанието за задължително обучение по религия.


Родителите да ходят на курс

14.09.2010 | Може ли тест да отсее добрите родители? Има ли риск да ни вземат детето, ако се издъним при психолога? А можем ли да станем по-добри родители? И за колко време ще се превърнем в мама и татко мечта? Всички тези въпроси повдигна проектът за нов Кодекс за детето и семейството. А отговорите потърсихме от детския психолог Иван Игов и председателя на УС на Асоциация "Родители" Цвета Брестничка.


Частните училища трябва да получат издръжката, но само ако на държавните и общинските бъде дадена възможност за смесено финансиране

02.06.2010 | Трябва да се изплаща държавна издръжка и за учениците в частните училища, защото всички деца в България има равни права, техните родители са данъкоплатци и децата трябва да бъдат равнопоставени.


Кръстоносци

10.03.2010 | Законът за академичня състав ще унищожи и остатъците от висшето образование и науката у нас


И ако университетите не се подчинят, ще минем без тях

13.02.2010 | Духът на пазара завладява все нови и нови публични институции. Наскоро дори и в България се разбра, че бизнесът ще прави частни затвори, дано поне не се заеме скоро с приватизацията на полицията. В сферата на науката и университета „икономическите императиви са абсолютни”, каза преди повече от двайсет години един от апостолите на днешния „модернизиран”, не-хумболтов тип университет, световният експерт по реформите Майкъл Гибънс.


Изпитът /през модерната епоха/

18.01.2010 | В разсъжденията си върху причините за универсалното разпространение на изпита през модерната епоха, Макс Вебер посочва връзката с професионализирането (и бюрократизирането) на практически всички сфери на дейност, и в частност стремежът за попадане сред числото на "патентованите" кандидати за служби и постове.


От масовизация към профанация

18.01.2010 | Уважавам реализма. Но винаги ми се е струвало наивно, да не кажа смешно, история, третирана в някакво произведение на изкуството, да се проектира директно върху конкретни неща в живота, а още повече - да се вадят сериозни заключения от това.


Не пипайте пълния член, той е ваш

18.01.2010 | Преди време моя колежка ми се оплака: “Преподавам английски на група офицери, които са се организирали да учат езици по линия на НАТО. Опитвам се да им обясня граматиката, но осъзнавам, че въобще не можем да напреднем, защото те постоянно се кикотят.


Новини от Поглед Инфо

  Радев: Можем да преодолеем кризите и да сбъднем мечтата си за България само със знанието, таланта и обединените усилия на цялата нация

  Президентът: Външната ни политика трябва да се формулира с консенсус у нас и да се отстоява последователно навън

  Радев: Ще връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията, далеч отвъд хоризонта на политическите мандати

  Ще поеме ли Нинова риска да участва с воденичния камък от своето наследство?

  Средният доход на глава от населението в Китай през 2021 г. $460 на месец, което е увеличение от 9,1% от 2020 г.

  Юрий Тавровский: Вирусите от Алмати заплашват Китай и Русия

  Украйна: Хладилникът и телевизорът се вкопчиха в смъртоносна хватка

  САЩ и ЕС отхвърлиха възстановяването на сферите на влияние на Русия в Европа

  Путин започва да формира антиглобалистки фронт. Президентът на Иран идва в Москва

  По света се увеличава търсенето на руски миротворциЕлате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!