в-к "Къде да уча?" - Брой 8, 15 Септември 2010 г.

Американски тест заменя матурите
Компютърен софтуер проверява
зрелостните изпити
стр. 2
Кандидат-студенти държат изпит по Skype
Кандидат-студентите вече могат да се явяват на изпит по Скайп. Нетрадиционната технология за изпитване вече е въведена от Нов български университет (НБУ).
стр. 4
Хъшовете се веселили в кръчмата на Странджата след мелето...
Вида оправила баща си, а после и коня му, написали седмокласници на матурите през пролетта.
стр. 3
Започна приемът на документи за чуждестранни ВУЗ
Оксфорд и Кеймбридж са достижими за българи, но кандидатите трябва да побързат с регистрацията, съветва Ирина Христова от Интеграл.
стр. 4
Тормозят ученици и учители в Интернет
Близо 1\4 от десетгодишните признават, че обидите, заплахите, откровените клевети и лъжи по техен адрес в интернет са част от ежедневието им.
стр. 13
Обучение в Канада
Школите в Канада предлагат на учащите се голям избор на програми по английски език, както и изучаване на френски. Езикови курсове се организират в съвременните мегаполиси Торонто и Ванкувър в школи с прекрасно техническо оборудване.
стр. 8-9
Задължителна матура по математика поиска бизнесът
Изследване, финансирано с европари, показва колко е трагична обстановката за иновативния потенциал на родните предприятия.
За да се промени в положителна насока положението, от БСК предлагат да се подобри обучението по математика и информатика, както и да се въведе задължителна матура след 12-и клас.
стр. 3
Модерно образование в Европейска България
Кога модерните форми на обучение и съвременните системи ще се прилагат и в българските университети? Кога европейска България ще предложи образование, отговарящо на високите световни стандарти?
стр. 5Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!