в-к "Къде да уча?" - Брой 10, 22 Ноември 2010 г.

За коледната ваканция
  • Становище на Министерството на образованието, младежта и науката
  • Ученици на протест за по-дълга ваканция
Стр. 7
Обучение в Малта

Обучение и отдих в Малта избират хиляди чужденци. Целогодишно тук работят езикови школи, центрове и лагери за желаещите да изучават английски език. Тези, които са се обучавали в Малта, отбелязват в отзивите си за пребиваването в тази страна професионализма на преподавателите, високото качество на образованието, добрата организация на свободното време.

Стр. 16
Отлично представяне на отборите нипо астрономия и информатика

На официална церемония в Министерство на образованието, младежта и науката министър Сергей Игнатов връчи награди на девет ученици и ръководителите на отборите за постигнати високи резултати от международни олимпиади по астрономия и информатика.

Стр. 3
Рейтингът на университетите се появи и в Интернет

Рейтингът на университетите ще бъде достъпен и в интернет, обяви просветният министър Сергей Игнатов

Стр. 4
Американският университет носи най-висока заплата

Най-висока заплата носи диплома от Американския университет в Благоевград, а УНСС и Софийският пък са най-престижните университети сред студенти и работодатели, според резултатите на новата рейтингова система на университетите.

Стр. 5
Приемът в СМГ като във Formulа 1

Правилата на Формула 1 ще следва от тази година и приемът в Софийската математическа гимназия (СМГ). Това означава, че първенците от кръговете на математическите състезания през годината ще получат гарантирано място в елитното школо

Стр. 6
Без тото на изпитите за гимназия

Тотото на теста за кандидатстване след 7-ми клас може да се избегне, ако вместо досегашните 4, бъдат предложени 5 или 6 варианта за отговор, каза академик Стефан Додунеков, председател на Съюза на математиците в България (СМБ)

Стр. 6
Ще „изтекат" ли отново въпросите за ДЗИ?

Тестовете за матурите ще се генерират броени минути преди започването на изпитите.

Стр. 8
Wi-Fi и в школата, лаптопът става учебник

Безжичен интернет да въведат и училищата, които все още нямат връзка с мрежата, предложи Орлин Кузов, шеф на дирекция „Информационни технологии" в просветното министерство.

Стр. 2
Проверяват с тест как четат четвъртокласниците

4200 четвъртокласници от страната ще държат тест, от който ще се разбере как се справят с четенето на научнопопулярни и художествени текстове, съобщи Неда Кристанова, директор на Центъра за контрол и оценка на качеството на образованието към МОМН

Стр. 2
   Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!