Medical College - Stara Zagora - in the structure of Tracian University

Описание:

Медицинският колеж в гр. Стара Загора е основан през 1947 г., като през периода на своето съществуване е променял статута си от средно медицинско училище, по-късно Полувисш медицински инситут и с Постановление № 16 от 27.01.1997 г. на МС се преобразува в Медицински колеж в структурата на Тракийски Университет. Колежът разполага със съвременна материално-техническа база, където има оптимални условия за качествено обучение на студенти по две утвърдени и акредитирани специалности – „Рехабилитатор” и „Медицински лаборант”. За провеждане на теоретичното обучение по посочените специалности Колежът разполага с достатъчен брой учебни зали и аудитории, оборудвани със стационарни мултимедии. Осигурена е голяма зала – аула със стационарна мултимедия и професионално озвучаване за провеждане на теоретични занятия, чествания, промоции. Разполага и с компютърна зала за провеждане на учебните занятия по информатика на територията на Колежа. Библиотекатае в процес на обновяване и задоволява потребностите на студентите с необходимите учебници и специализирана литература. В близост до Колежа се намира студентски стол. На студентите се предоставят и студентски общежития. Практическото обучение се провежда в специално оборудвани за целта кабинети и учебни лаборатирии. За специалността „Рехабилитатор” е осигурена модерна апаратура, която е необходима за реализиране на учебно-практическите занятия по основните учебни дисциплини – „Кинезитерапия”; „Физикална терапия” и „Лечебен масаж”. За специалността „Медицински лаборант” са създадени две учебни лаборатории – клинична и микробиологична за провеждане на учебните упражнения по основните учебни дисциплини „Клинична лаболатория” и „Микробиология”. Учебната практика за двете специалности се провежда в клинични бази /държавни и частни здравни структури/, намиращи се на територията на града и региона, с които Колежът има сключени договори. Обучението на студентите се осъществява от преподаватели на щат в Колежа и Медицински факултет на ТрУ. Академичният състав е от доказани професионалисти, които непрекъснато повишават своята квалификация.

брой посещения: 14179 от 01.05.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!