College of Ecomomics and Management - Svishtov - in the structure of Academy of Economics - Svishtov

Описание:

College of Ecomomics and Management - Svishtov - in the structure of Academy of Economics - Svishtov Колежът по икономика и управление се намира в сградата на бившето училище "Тодор Миланович" град Свищов. Същото е учредено на 22. 11. 1867 година, с дарението на свищовеца Тодор Миланович. Тодор Миланович завещава 21 000 рубли, 1052 форинта и 3 000 жълтици, като и цялото си недвижимо имущество за построяване на българско училище в Свищов. Началото е поставено на 1 юли 1986 година със създаването на Техникум над средно образование по икономика и управление. В съответствие с нормативните промени в последствие е преобразуван в Полувисш институт по икономика и управление и като такъв съществува до 1996 година. Съгласно постановление №16 на Министерския съвет от 27 януари 1997 година (Държавен вестник бр. 10 от 4 02. 1997), Полувисшият институт по икономика и управление е преобразуван в Колеж по икономика и управление – град Свищов в структурата на Стопанска академия "Д. А. Ценов". Той е единственият държавен колеж, в структурата на висше училище, обучаващ студенти в направления "Икономика" и "Управление и администрация" по седем специалности: "Публична администрация", "Стопанско управление", "Финанси", "Счетоводство и контрол", "Застрахователно и социално дело", "Икономика на търговията", "Аграрна икономика". Продължителността на обучението за редовна и задочна форма на обучение е 3 учебни години. Завършилите Колежа получават диплома за висше образование с образователно-квалификационната степен "специалист", с възможност да продължат образованието си в следващата "бакалавърска степен". С Решение на НАОА при МС, Колежът по икономика и управление е получил институционална акредитация в структурата на висшето училище.

брой посещения: 24384 от 01.05.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!