Technical College "John Atanassov" - Plovdiv

Описание:

Technical College "John Atanassov" - Plovdiv - in the structure of TU of Sofia Технически колеж "Джон Атанасов" Пловдив е основно звено на Технически университет - София и обучава студенти в първата степен на висшето образование. Студентите се обучават по специалностите, утвърдени от Министерството на образованието и науката и по учебни планове разработени съгласно Единните държавни изисквания за степен "специалист". Учебните зали и лаборатории са разположени в 3 учебни корпуса. Лабораториите, в които се провеждат занятията, са обзаведени със съвременна апаратура и компютърна техника. В Колежа има изградена локална компютърна мрежа, осигуряваща възможност за използване на Internet. Съобразно съвременните изисквания е създадена възможност на студентите едновременно с основната си специалност да се обучават и по втора специалност. Завършилите Технически колеж "Джон Атанасов" могат да продължат в следващата степен на висшето образование "бакалавър" в Технически университет София и неговите филиали, по ред и условия утвърдени от Академичен съвет на ТУ. Колежа притежава богата библиотека, в която на разположение на студентите са над 15 000 тома учебна и специализирана техническа литература. Техническият колеж разполага с 50 бр. леглови фонд в студентски общежития. Има създадени договорни отношения и осъществява интензивни контакти с Висше техническо училище "Г.С.Ом" - Нюрнберг и Висше техническо училище - Манхайм, Германия; с множество фирми на територията на града, в които студентите получават висококвалифицирана практическа подготовка.Чрез тях се създава възможност за преустройване и осъвременяване на цялостния учебен процес, който се приближава до изискванията на обучението в страните от ЕС. Осигурена е и възможност студентите да провеждат учебни практики и дипломно проектиране във висшите училища - наши партньори в Германия. С гордост можем да ви имформираме, че повече от 10 наши студенти са заминали в Германия по различни причини. Някои от тях са там за да продължат образуванието си, други заминаха за да изработят дипломните си работи или за практически семесър. Ако станете наши студенти със сигурност и вие ще имате възможност да го направите!

брой посещения: 27362 от 01.05.2006

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com


Новини от Поглед Инфо

  Радев: Можем да преодолеем кризите и да сбъднем мечтата си за България само със знанието, таланта и обединените усилия на цялата нация

  Президентът: Външната ни политика трябва да се формулира с консенсус у нас и да се отстоява последователно навън

  Радев: Ще връщам дневния ред към дългосрочните цели на нацията, далеч отвъд хоризонта на политическите мандати

  Ще поеме ли Нинова риска да участва с воденичния камък от своето наследство?

  Средният доход на глава от населението в Китай през 2021 г. $460 на месец, което е увеличение от 9,1% от 2020 г.

  Юрий Тавровский: Вирусите от Алмати заплашват Китай и Русия

  Украйна: Хладилникът и телевизорът се вкопчиха в смъртоносна хватка

  САЩ и ЕС отхвърлиха възстановяването на сферите на влияние на Русия в Европа

  Путин започва да формира антиглобалистки фронт. Президентът на Иран идва в Москва

  По света се увеличава търсенето на руски миротворциЕлате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!