Професионална гимназия и колеж по туризъм "Св. Мина"

Описание:

Създадена през 1994 година, лицензираната първоначално като Частна професионална гимназия по хотелиерство и ресторантьорство „Цветкови”, с основател и директор Минка Цветкова е една от първите гимназии в новосъздадения сектор на частното образование. Обучаващата институция си поставя ясни и постижими цели – подготовка на висококвалифицирани кадри за сферата на хотелиерството и ресторантьорството, чрез отлична професионална и стабилна чуждо-езикова подготовка. Преименуваната през 1999 година вече като Частна професионална гимназия по туризъм „Св. Мина” - София, с оглед на бързите темпове, с които се развива туризма в България и недостига на способни ръководни кадри, педагогическият колектив на гимназията разработва нови – авторски учебни програми, съгласувани с водещи работодатели в туристическия бизнес и одобрени от Министерството на образованието и науката за специалностите: ”Мениджмънт в туризма”, „Мениджмънт в хотелиерството”, „Ресторантьор”. През 2002 година Гимназия по туризъм „Св. Мина” - София, основавайки се опита натрупан през 13-те години обучение на ръководни кадри за най-развиващия се отрасъл в България, подава документи за разкриване на Частен професионален колеж по туризъм „Св. Мина” - София. Колежът, лицензиран с решение на Министъра на образованието и науката със Заповед № РД-14-143/25.07.2002г., е създаден по вече утвърдени модели на американското и европейското професионално образование където има над 2000 професионални колежа. Досега в Гимназия по туризъм „Св. Мина” - София успешно за се дипломирали над 400 ученика, 60% успешно реализирали се в сферата туризма /собственици и управители на хотели, ресторанти, туристически агенции/, с които гимназията поддържа контакт и е в сътрудничество за професионалната реализация на завършващите. В проведените от Гимназията професионални курсове, по инициатива на собственици на вериги хотели и ресторанти с цел повишаване професионалните умения и получаване на Удостоверение за професионална квалификация, са обучени и дипломирани над 2000 курсиста.

брой посещения: 10171 от 16.05.2009

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!