Технически колеж - Ловеч

Описание:

Технически колеж - Ловеч е създаден през 1990 г. с решение на МС като приемник на Институт по машиностроене и електротехника – с оглед практическа и специализираща подготовка и преподготовка на студенти и инженерно-технически кадри в областта на машиностроенето, електротехниката, електрониката , автоматиката и текстилната техника. ТК-Ловеч е основно звено в структурата на Технически университет –Габрово. Срокът на обучение в колежа е тригодишен, за редовна форма. Завършилите придобиват висше техническо образование с образователно-квалификационна степен “ професионален бакалавър “ В колежа има условия и възможности да се придобие и втора специалност , наред с основната, както и да се завърши факултативно едногодишен курс за “Педагогическа правоспособност”, а също и да се повиши езиковото и компютърно ниво на студентите. Завършилите успешно колежа магат да продължат обучението си на по-висока степен в сходни ВУЗ – ТУ- Габрово, ТУ- София и др., за придобиване на образователно-квалификационна степен “бакалавър“ и “магистър”. Учебните планове на специалностите са съобразени с Единните държавни изисквания и съдържат “задължителни”, “избираеми” и “факултативни” дисциплини. Обучението се извършва от високо квалифицирани кадри на колежа, съвместно с хабилитирани преподаватели от ТУ- Габрово, ТУ- София, ВТУ – Търново и от изявени водещи специалисти от практиката. Техническия колеж разполага с добре структурирана и обзаведена материална база – учебен корпус, аула, лабораторни зали, компютърна и Internet зали, учебни работилници, богата библиотека, видеотека, спортна зала с фитнес – център, студентски клуб, столова и студентско общежитие. Студентите, редовно обучение могат да получават държавна стипендия. В колежа се провеждат квалифицирани курсове по чужди езици, компютърна грамотност, ремонт на битова техника, моден дизайн, конструиране на облекла, металообработване, технологии в машиностроенето.

брой посещения: 10811 от 16.05.2009

Стани приятел на "Къде да уча?" във facebook и препоръчай на своите приятели

Българският образователен портал www.kadedaucha.com информира ръководствата на университети, училища, детски градини, фирми и организации, че има възможност да актуализират информацията на портала за техните структури в зависимост от техните желания. Информацията трябва да бъде подготвена съобразно структурата на раздела. Актуализацията на информацията е платена. Пишете ни на адрес: info@kadedaucha.com

Последни новини

1. Какво е да учиш в Германия и кои са специалностите, които българските студенти предпочитат?

Интервю с Ели Тончева - управител на консултантска агенция за образование и езиково обучение в чужбина „Едланта“.

2. Дни на отворените врати в НПМГ - 4 и 5 ноември 2017 година

Уважаеми родители, седмокласници и всички любознателни ученици, съвсем скоро, на 4 и 5 ноември ще се проведат Дни на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов”.


3. Продават дипломи за средно срещу 900 лeва

/Къде да уча?/ Цената на тапиите за висше образование според специалността.
С името на автора на офертата валят и обяви за платена любов

4. Жителство за първолак

/Къде да уча?/ Брат и сестра до седми клас носят повече точки на кандидатите в някои школа


5. Без "Слаб 2" в клас, точки вместо шестици

/Къде да уча?/ Искат връщане на техникумите, настояват психолози да са класни ръководители

6. И езиковите гимназии с прием от пети клас

/Къде да уча?/ София. Езиковите гимназии също ще могат да приемат от пети клас както математическите, заяви председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Тази възможност ще залегне в новия образователен закон, тъй като много езикови школа искали да им се позволи ранен прием.


7. Емилия Иванова: Изпит по професията вместо втора матура

/Къде да уча?/ Емилия Иванова е директор на Националната търговско-банкова гимназия, която миналата година отпразнува 100-годишен юбилей. Пред "Стандарт" тя коментира проблемите в професионалните гимназии и перспективите пред техните възпитаници.Копирано от standartnews.com

8. Връщат безплатното висше образование, ако работиш 5 години в България

/Поглед.инфо/ Висшето е на път да стане безплатно, при условие че студентът е теглил заем за следване и остане да работи в България поне 5 г. след завършването си. Това предвижда Стратегията за висше образование, която беше официално представена от служебния образователен министър Румяна Коларова и нейните заместници, пише "Монитор".


9. Очакваме с 8000 по-малко абитуриенти догодина

/Къде да уча?/ Учениците, които ще завършат училище догодина, са с 8000 по-малко от предшествениците си, информира вестник „Монитор“.

10. Експерти и политици обсъдиха образованието на дебат на Стандарт и БАН

/Къде да уча?/ Втората от серията дискусии "Дневният ред на България", организирани от в. "Стандарт" и Българската академия на науките, събра учени, преподаватели, администратори и политици в сградата на БАН. Копирано от standartnews.com
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!